Verbind je met ons

HomeVoetbal

Brazilië kan tegen erfvijand zwartste bladzijde uit de geschiedenis omdraaien

Brazil - Copa America 2019

Vijf jaar na de historische 7-1 nederlaag tegen Duitsland in de halve finale van het WK 2014 keert Brazilië terug naar het Estadio Mineirão in Belo Horizonte. De Seleçao had zich geen mooiere affiche kunnen inbeelden dan een match tegen erfvijand Argentinië om de zwartste bladzijde uit zijn voetbalgeschiedenis definitief om te draaien.

Afgaande op de poulefase begint Brazilië met een psychologisch voordeel aan de match. De Brazilianen maakten brandhout van Bolivië en Peru en schakelden in de vorige ronde het stugge Paraguay uit. Het team van Tite is op dit moment zo uitgebalanceerd dat niemand nog over Neymar spreekt. Het is wellicht geen toeval dat er met Philippe Coutinho, Everton, Casemiro, Dani Alves, Roberto Firmino en Willian al zes verschillende spelers scoorden tijdens het tornooi.

Bij Argentinië is het wachten tot Lionel Messi zijn duivels ontbindt. Intussen kan Argentinië rekenen op de doeltreffendheid van Lautaro Javier Martínez. De goalgetter van Inter zit aan twee treffers op de Copa América en scoorde in 2019 al zes keer voor de nationale ploeg.

De winnaar van het Zuid-Amerikaanse titanenduel mag het zondag in de finale opnemen tegen het verrassend titelverdediger Chili, dat voor de derde keer op rij de Copa América op zak kan steken, of het verrassende sterke Peru.

Brazilië winnaar (einde wedstrijd) @ 1.86
Clean sheet Brazilië @ 2.05

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal