Verbind je met ons

HomeVoetbal

Kan Nederland de VS van tweede WK-zege op rij houden?

USA - Netherlands - Women World Cup 2019

Veel waarnemers zijn het erover eens: de halve finale tussen de VS en Engeland was een propagandamatch voor het WK en het vrouwenvoetbal in het algemeen. Indien de finale tussen de VS en Nederland half zo goed is, dan mogen de voetbalfans op het puntje van hun stoel zitten.

Op voorwaarde dat de Nederlandse bondscoach Sara Wiegman erin slaagt om de speelsters nog een keer boven zichzelf te laten uitstijgen. De Oranje Leeuwinnen surfen nog op het EK-succes van twee jaar geleden in eigen land, maar zijn in alle spelonderdelen de mindere van de VS. De Nederlanders zullen dus meer dan een keer moeten scoren om de Amerikaanse diva’s uit balans te brengen.

De VS balanceerden tijdens het tornooi tussen arrogantie en ongebreideld zelfverzekerdheid. Alex Morgan en co wonnen hun drie duels in de knock-outfase met 2-1, maar ze gaven nooit het gevoel dat ze de controle kwijt waren. En wedden dat Megan Rapinoe, hét voetbalicoon van de LGBT-gemeenschap, opnieuw uit de kast zal komen als goalgetter? In de poulefase stelde de Amerikaanse uit Californië zich nog discreet op, maar in de duels met rechtstreekse uitschakeling ontplofte ze helemaal met vier doelpunten in drie matchen. Nederland is dus gewaarschuwd.

Must See

More in Voetbal