Verbind je met ons

HomeVoetbal

Peru moet speelbal worden van ontketende Brazilianen

Brazil - Peru - Copa America 2019

Sinds de winst van de Copa América in 2007 in Venezuela staat de trofeeënkast van Brazilië stof te vergaren. De Seleção won ocharme drie keer de Confederations Cup (2005, 2009, 2013) en het pakte goud op de Olympische Spelen van Rio in 2016. That’s it.

Na het trauma van 2014, toen de manschappen van Felipe Scolari op eigen bodem vernederd werden, is het Braziliaanse volk duidelijk aan een opkikker toe. Maar vandaag twijfelt geen enkele Braziliaan over een goede afloop tegen Peru. Twee weken geleden maakten de Brazilianen nog brandhout van hun tegenstander (5-0). De achterhoede met doelman Alisson Becker en verdedigers Filipe Luis, Marquinhos, Thiago Silva en Dani Alves incasseerde bovendien geen enkel doelpunt en er is geen reden waarom de verdediging plots zou kraken.

Wordt Peru opnieuw de speelbal van een ontketende Brazilië? Wellicht wel. Als één speler het lot van de arme Peruvianen kan veranderen, is het wel Paulo Guerrero. De bad boy van het Peruviaanse voetbal scoorde al twee keer en wil op zijn 35e nog een laatste kunststukje opvoeren. Maar voor Peru is het tornooi al lang geslaagd. Ze kwamen als nobodies aan in Brazilië en staan nu voor het eerst in 44 jaar in de finale van het Zuid-Amerikaanse equivalent van het EK.

Must See

More in Voetbal