Verbind je met ons

HomeLa Liga

Profiteert Atlético optimaal van blessurezorgen Real?

Atlético Madrid trainer Diego Simeone is gesturing during an UEFA Champions League game

Wat een heerlijk affiche in La Liga: koploper Atlético Madrid tegen stadsgenoot Real. Deze stadsderby kan, in speelronde 26 van La Liga, wel eens beslissend voor de titelrace zijn. Zinedine Zidane mist zondag flink wat spelers, maar moet eigenlijk winnen in het Wanda Metropolitano. De interessantste noteringen lees je hier bij betFIRST.

Grote zorgen voor Zidane

De blessureproblemen bij Real houden maar niet op. Afgelopen week raakte spits Mariano Diaz geblesseerd en dat was alweer blessuregeval nummer 42 (!) voor de Madrilenen dit seizoen. Karim Benzema miste de afgelopen drie duels en is, met het enige risico, toegevoegd aan de wedstrijdselectie tegen Atlético Madrid. Of hij kan spelen, is echter de grote vraag… Anders moet Zidane een beroep doen op de 21-jarige Hugo Duro, die onlangs werd overgeheveld vanuit de B-ploeg. Isco en Rodrygo, bepaald geen echte spitsen, zijn de alternatieven. Sergio Ramos, Dani Carvajal en Eden Hazard zijn zondag sowieso afwezig.

Simeone beschikt wél over de belangrijkste spelers

De voorsprong van Atlético Madrid op FC Barcelona en Real is de afgelopen weken wat teruggelopen, want de ploeg van Diego Simeone verloor van Levante en speelde gelijk tegen datzelfde Levante en Celta de Vigo. Toch is de voorsprong nog altijd vijf punten en afgelopen weekend werd de lastige uitwedstrijd bij Villarreal gewonnen (0-2). Bovendien heeft Simeone de beschikking over de belangrijkste spelers, want Koke, Saul, Suárez, Joao Felix en Correa zijn fit. Een groot verschil met de stadsgenoot.

Bekijk de noteringen hier:

Atlético Madrid wint van Real (notering van 2.80)

Atlético Madrid verliest niet van Real (notering van 1.47)

Hoofdrol voor Luis Suárez?

Als er één speler gebrand zal zijn om zondag een goede prestatie neer te zetten, is het Luis Suárez, dit seizoen toch al de beste man bij Atlético Madrid. Volgens FC Barcelona was de Uruguayaan niet goed genoeg meer, maar bij Los Colchoneros bewijst hij het tegendeel. Suárez scoorde al zestien keer en moet alleen Lionel Messi voor zich laten op de topscorerslijst. In twaalf competitieduels met Real scoorde hij zes keer. Lukt dit zondag weer?

Bekijk de noteringen hier:

Luis Suárez scoort tegen Real (notering van 2.40)

Luis Suarez opent de score tegen Real (notering van 4.35)

Must See

More in La Liga