Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Pakt Standard 7e clean sheet of scoort Dieu?

Standard-de-Liege---Royal-Antwerp-FC---Dieumerci-Mbokani---Jupiler-Pro-League---betFIRST

Na een kleine inzinking in december, waarin het 2 op 12 pakte, is Standard sinds de winterstop alive and kicking. Het parcours van de Luikenaars is zelfs redelijk indrukwekkend: winst op KV Mechelen (2-3) en Genk (1-3) en een meer dan verdienstelijk gelijkspel thuis tegen Club Brugge (0-0). Indien alles meezit – een nederlaag van Genk en puntenverlies van KV Mechelen – dan heeft Standard aan een zege tegen Antwerp genoeg om zijn ticket voor Play-off 1 te valideren.

Tot november mocht Standard zich de beste thuisploeg van de Jupiler League noemen, maar de Rouches moesten die officieuze titel afgeven na draws tegen Anderlecht (1-1), Club Brugge (0-0) en nederlagen tegen KV Mechelen (1-2) en Gent (0-1).

Scoren is geen probleem bij Standard – na Club Brugge en Gent hebben de Luikenaars de beste aanval van de competitie – maar tegen Antwerp zal Michel Preud’homme de vestingwerken van zijn verdediging moeten versterken. In 26 duels kon Arnaud Bodart slechts zes keer de nul houden. En dat is veel te weinig voor een ploeg die met hoge ambities aan het seizoen begon.

Standard mag van geluk spreken dat topschutter Dieumerci Mbokani uit vorm is. De Congolees maakte amper twee goals in zijn laatste tien competitiewedstrijden en dat had zware gevolgen voor de doelpuntenproductie van de Great Old. In die periode slaagde Antwerp er maar drie keer in om meer dan een doelpunt te maken in een wedstrijd. Tijdens de panne van Mbokani zorgden Kevin Mirallas, Didier Lamkel Zé, Zino Gano, Lior Refaelov, Alexis De Sart, Aurélio Buta en Ivo Rodrigues voor de doelpunten. Scoort Dieu opnieuw of steekt een andere protagonist de neus aan het venster?

Minder 2.5 goals in de wedstrijd @ 2.00
Dubbele kans: X2 @ 1.74

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League