Verbind je met ons

HomeEuropa League

Club en Gent mogen dromen van Europese stunt

Europa-League----FC-Bruges---AA-Gent---betFIRST

Vergeet het gekibbel van de voorbije twee weken omtrent het nieuwe televisiecontract en zet je schrap voor een avondje Belgisch topvoetbal.

Club Brugge – Man Utd

Na Real Madrid en PSG is het de beurt aan Manchester United om het gekkenhuis van Jan Breydel te trotseren. Of United echt wakker ligt van de verplaatsing naar Brugge is een andere vraag. Mason Greenwood, met vier doelpunten de meest trefzekere speler van de Red Devils in Europa, bleef achter in Manchester en Ole Gunnar Solskjaer zal wellicht een aantal jongeren een basisplaats gunnen.

Bij Club zitten ze verveeld met de afwezigheid van Krépin Diatta en mogen ze zich nu al afvragen of Michael Krmencik wel de missing link was van de ploeg. Eigenlijk moet Club hopen dat het Man U tot aan de rust kan neutraliseren, want de Bruggelingen maakten twaalf van hun laatste zeventien goals in de tweede helft.

Club Brugge scoort in de tweede helft @ 2.00

AS Roma – AA Gent

Gent heeft een afspraak met de geschiedenis. Bijna elf jaar geleden, op 6 augustus 2009 om precies te zijn, incasseerde Gent tegen AS Roma zijn zwaarste Europese nederlaag in de clubgeschiedenis. Na een hattrick van Francesco Totti, twee doelpunten van Daniele De Rossi, een goal van Jérémy Ménez en één van ex-Anderlechtaanvaller Stefano Okaka werd het maar liefst 1-7 in het oude Ottenstadion.

Zo’n vaart zal het deze keer niet lopen. Gent dendert al maanden door de competitie en het is op het Europese strijdtoneel al tien wedstrijden ongeslagen. Met Laurent Depoitre, Roman Yaremchuk en Jonathan David hebben de Buffalo’s bovendien drie gasten lopen die altijd het gaatje kunnen vinden. Het is wellicht geen toeval dat Gent dit seizoen enkel tegen Saint-Etienne (0-0), Club Brugge (4-0), STVV (0-0) en Charleroi (1-0) niet tot scoren kwam.

De Romeinen zitten dan weer in een zwart gat: ze verloren vijf van hun laatste zeven duels in de Serie A en ze incasseerden daarin vijf keer minstens twee doelpunten. Met uitzondering van Chris Smalling losten Aleksandar Kolarov, Gianluca Mancini, Alessandro Florenzi, Federico Fazio, Bruno Peres, Davide Santon en Leonardo Spinazzola elkaar zo vaak af in de verdediging dat de supporters zich moeten afvragen of trainer Paulo Fonseca geen zenuwinzinking heeft opgedaan. Aan Gent om van die situatie te profiteren om AS Roma helemaal kopje onder te duwen.

AA Gent scoort @ 1.59

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Europa League