Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Op papier zou Polen geen problemen mogen hebben met Slovakije

Het Europese kampioenschap van 2020 is volop begonnen. Polen en Slovakije openen maandag poule E. Bij de Polen is het vooral uitkijken naar Robert Lewandowski. Slovakije moet rekenen op sterkhouder Marek Hamsik.

Polen en Slovakije nemen het maandagavond tegen elkaar op. Aftrap om 18u00. De meest interessante noteringen voor voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

Europese klasse

Bij Polen hebben ze op papier alvast een sterkere ploeg dan de Slovaken. Met onder meer Robert Lewandowski, Wojciech Szczesny, Jan Bednarek, Piotr Zielinski en Arkadiusz Milik brengen ze heel wat ervaren én kwalitatieve spelers mee, die allen in grote Europese competities spelen.

Ook in de FIFA wereldranglijst wordt duidelijk dat Polen de laatste tijd beter bezig is dan Slovakije. Zij staan namelijk op een 21e plaats, terwijl de Slovaken toch een vijftien plaatsen lager staan op de 36e positie. In theorie zou Polen weinig problemen mogen hebben met Slovakije.

Polen wint (notering van 1.83 )

 

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski is met voorsprong dé beste speler in de Poolse nationale ploeg. Met 119 caps is hij tevens recordinternational én dankzij zijn 66 gescoorde doelpunten ook nog eens de all-time topschutter van Polen. Kan het nog indrukwekkender? Jazeker! Als je enkel rekening houdt met de wedstrijden met inzet, zonder vriendschappelijke matchen dus, haalt Lewandowski maar liefst een indrukwekkende 47 doelpunten in 68 gespeelde wedstrijden. Statistisch gezien is de kans dus héél groot dat de aanvaller van Bayern München maandagavond meteen zijn eerste doelpunt van dit EK meepikt.

Lewandowski scoort (notering van 1.86 )

 

Must See

More in Euro 2020