Verbind je met ons

HomeEuropa League

Ook in EL kunnen Engelse ploegen de macht grijpen

Chelsea - Pedro

Chelsea (0-1 winst tegen Praag) en Valencia (1-3 winst tegen Villareal) hebben in principe genoeg aan hun zege uit de heenwedstrijd om zich zonder kleerscheuren te kwalificeren voor de halve finales van de Europa League. The Blues scoorden in hun laatste zes thuismatchen tachtig procent van hun doelpunten in de tweede helft, maar drie keer stond het bij de rust al 1-0. Hoewel Villareal op verplaatsing al vijf wedstrijden op rij ongeslagen is in de Europa League, zal het net als vorige week kwaliteit tekortkomen om Mestalla te doen beven.

Als er een ploeg kan stunten dan is het wellicht Eintracht Frankfurt, de revelatie in de Europa League. Twee mannen zullen instaan voor de show : Luka Jović, vice-topschutter met acht doelpunten, en João Félix, de jongste speler ooit die in de Europa League een hattrick wist te scoren.

De Scudetto winnen, is al jaren wishful thinking voor Napoli. En dus moeten de Napolitanen hun achterban sussen met nu en dan een eclatante zege in Europa. De nul houden wordt voor Arsenal sowieso een zware klus. Het incasseerde in zijn laatste dertien duels buitenshuis slechts twee keer geen doelpunt.

Chelsea – Slavia Praag: Rust/Einde 1/1 @ 1.80
Eintracht Frankfurt - Benfica: Frankfurt over 5.5 team corners @ 1.90
Valencia - Villareal: Corners 3-way O/U meer dan 9 @ 1.86
Napoli - Arsenal: Napoli over 1.5 team goals @ 1.58