Verbind je met ons

HomeWielrennen

Movistar haalt zwaar geschut boven voor Vuelta

Nairo Quintana - Vuelta 2019

Wie mag op 15 september de 74e editie van de Vuelta, met startplaats in de badstad Torrevieja en aankomst in Madrid, aan zijn palmares toevoegen? Titelverdediger Simon Yates wordt het zeker niet. Na zijn deelname aan de Giro en de Tour waarin hij respectievelijk 8e en 49e eindigde, had hij geen benen meer om ook de 3300 kilometer lange excursie door Spanje te rijden.

Niet dat de Vuelta ciclista a España verweesd achterblijft. Het deelnemersveld voor wat traditioneel gezien wordt als de ronde van de gebuisden uit de Giro en de Tour, mag gezien worden. Zet u even schrap voor het lijstje toppers en schaduwfavorieten voor het eindklassement: George Bennett, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Esteban Chavez (Mitchelton-Scott), Miguel Angel Lopez en Jacob Fuglsang (Astana), Rafal Majka en Davide Formolo (Bora-Hansgrohe), Fabio Aru (UAE Team Emirates), Thibaut Pinot (FDJ), Pierre Latour (AG2R La Mondiale) en Alejandro Valverde & Nairo Quintana (Movistar).

De te kloppen ploeg de komende drie weken is dus zonder twijfel Movistar, die er voor de 40e keer op rij bij is in de Vuelta. Met mannen als Valverde (winnaar in 2009), Quintana (winnaar in 2016) en vrijbuiter Marc Soler haalde de Spaanse formatie zoals gewoonlijk het zware geschut boven voor wat zij beschouwen als de belangrijkste rittenwedstrijd van het seizoen.

Aan Belgische kant komt Lotto Soudal, dat in de Tour excelleerde met vier etappe-overwinningen, opnieuw in aanmerking voor een paar ritzeges. De speerpunten van het Belgische team zijn Sander Armée en Thomas De Gendt, die dankzij zijn overwinning in het bergklassement vorig seizoen met een andere status aan de Vuelta begint. Ook Dylan Teuns, 100e in 2016 en 33e een jaar geleden, mikt op een zege in het Spaanse midden- of hooggebergte. Kwestie van iedereen er aan te herinneren dat zijn triomf bovenaan La Planche des Belles Filles in de Tour geen lucky shot was.

Primož Roglič wint de Vuelta @ 3.40

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Wielrennen