Verbind je met ons

HomeUncategorized

Cant moet Nederlands sterrenensemble ontwrichten

UCI Cyclo-cross World Championships Women - Sanne Cant - betFIRST

Het WK bij de vrouwen wordt een Belgisch-Nederlands onderonsje. Zoveel is zeker. Door een liesblessure moet zevenvoudig WK-winnaar Marianne Vos passen voor Dübendorf, maar dat de toekomstige wereldkampioene uit het Nederlandse kamp zal komen staat ook zo goed als vast. Met Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Lucinda Brand en in mindere mate Geert Hoeke kunnen onze noorderburen uitpakken met een heus sterrenteam.

Alvarado (Europees kampioen bij de beloften) en Worst (22 podiumplaatsten dit seizoen) beginnen als schaduwfavorieten aan het WK. De te kloppen renster is zonder meer Brand. Na haar derde plaats in 2018 en een tweede plaats in 2019 is de 30-jarige Nederlandse aan de vooravond van het 21e WK voor vrouwen de te kloppen renster van het peloton. Van alle protagonisten heeft Brand veruit de grootste motor en dat zal zeker van pas komen op het biljartvlak parcours doorspekt met vijf kunstmatige bruggen, een balkenpassage en twee natuurlijke heuvelbruggen.

En hoe zit het met onze nationale trots Sanne Cant? Na haar drie opeenvolgende WK-overwinningen in Belvaux (2017), Valkenburg (2018) en Bogense (2019) behoort ze in theorie ook tot het kransje kandidaat-winnaars? Maar dit seizoen holt ze achter haar beste vorm aan. Ze eindigde pas veertiende in het wereldbekerklassement, eindigde zesde op het EK in het Italiaanse Silvelle en won geen enkele wedstrijd in een van de drie grote regelmatigheidscriteriums. Een nieuwe gouden WK-plak zou haar seizoen dus helemaal goedmaken.

Ten slotte komen de Britse Evie Richards, twee keer wereldkampioen bij de beloften in 2016 en 2018, en de Amerikaanse veteraan Katherine Compton in aanmerking voor een podiumplaats.

Sanne Cant vs Yana Kastelijn: Sanne Cant @ 1.60

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Uncategorized