Verbind je met ons

HomeUncategorized

Wie van zijn onderdanen durft king Van der Poel uit te dagen?

UCI-Cyclo-cross-World-Championships-Men-Mathieu-Van-der-Poel-betFIRST

Mathieu van der Poel vs de 47 renners uit België, Duitsland, Nederland, Spanje, de VS, Zwitserland, Tsjechië, Canada, Italië, Slovakije en een verloren gereden Brit en Macedoniër. Dat is kort samengevat het WK veldrijden voor de mannen. Het peloton mag zich sowieso opmaken voor een stoemppartij. Indien de regen zoals voorspeld met bakken uit de Zwitserse lucht valt, zou het atypische parcours op de luchthaven van Dübendorf wel eens herschapen kunnen worden tot een soort spons. En dat zou dan weer in het voordeel kunnen spelen van de Belgen.

Het is het enige waar de Belgische ploeg zich aan kan optrekken. Want Van der Poel is dit seizoen gewoon oppermachtig. 24 keer stond hij aan de start van een cross en 23 keer kwam hij als winnaar over de streep. De 25-jarige Nederlander is zo sterk dat hij dit seizoen vaak tot halverwege de koers wachtte om een beslissende aanval te plaatsen. Zijn tegenstanders beseffen nu ook dat MVDP niet van bij de start moet wegrijden om een wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten.

Als van der Poel een snipperdag neemt, wat hoogst onwaarschijnlijk is, en de Belgen een superdag hebben, dan zit er héél misschien een gouden plak in voor Toon Aerts of Eli Yserbyt. Als er één man is die de onklopbare van der Poel nerveus kan maken, is het Aerts. Anderhalve maand geleden maakte Aerts in Ronse een einde aan de indrukwekkende zegereeks van de Nederlander die gedurende 400 dagen niet meer had verloren.

Kan Wout Van Aert, de afgelopen vijf jaar drie keer wereldkampioen en twee keer vice-wereldkampioen, zich in het titeldebat mengen? Wellicht niet. Zijn conditie staat nog niet op peil en hij ziet het WK vooral als een onderdeel van zijn voorbereiding op het wegseizoen. In feite is Van Aert al lang blij dat hij er bij is. Meer dan een podiumplaats zit er dus niet in voor de renner van Team Jumbo-Visma.

Tim Merlier, Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Joris Nieuwenhuis Corné van Kessel, Quinten Hermans, Tom Pidcock en Lars van der Haar zullen met elkaar de strijd moeten aangaan voor brons.

Laurens Sween vs Lars van der Haar: Laurens Sweeck @ 1.55

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Uncategorized