Verbind je met ons

HomeVoetbal

Mogen Club en Antwerp hun ticket voor droomfinale al bestellen?

Antwerp-FC---Mbokani---Lamkel-Zé---Croky-Cup---betFIRST

Krijgen we een droomfinale tussen Antwerp en Club Brugge? Laat een van de twee tenoren van de Jupiler League zich alsnog verrassen? Of wordt het een finale tussen Kortrijk en Zulte Waregem, zeg maar een strijd tussen de twee rivalen uit Zuid-West-Vlaanderen? Op dit moment ligt vooral het eerste scenario op tafel.

Wie vandaag openlijk durft te twijfelen over de finalekansen van Club Brugge is een bedreiging voor de openbare orde en mag binnenkort een GAS-boete in de bus verwachten. Dit Club Brugge is gewoonweg een maatje of twee te groot voor de andere Belgische ploegen. Bovendien is Zulte Waregem helemaal op de dool na een 0 op 9 in de competitie met een doelsaldo van 0-9. Het is maar de vraag of Francky Dury, die dit seizoen met 0-2 en 4-0 onderuitging tegen Club Brugge, deze keer wel een antwoord vindt om de rollercoaster van Philippe Clement op een legale manier af te stoppen.

De voorbije jaren stond Sammy Bossut in een schietkraam tegen Blauw-zwart. In dertig duels tegen Club Brugge incasseerde de eenmalige ex-Rode Duivel zestig doelpunten en hield hij amper 3 keer de nul. En alle indicatoren geven aan dat Hans Vanaken en co er een oefenstonde van zullen maken. De ruim 20.000 Bruggelingen die vanavond in het Jan Breydelstadion zullen zitten, mogen zich eigenlijk al opwarmen aan de bekerfinale, de eerste sinds 2016. In Brugge dromen ze zelfs al luidop van hun eerste dubbel sinds 1996.

Antwerp kan voor het eerst in 28 jaar de finale bereiken en het rekent daarvoor opnieuw op zijn talisman Dieumerci Mbokani. Hoe kan het ook anders? De Congolees scoorde tot dusver in elk bekerduel – een stuk tegen Lokeren, twee stuks keer tegen Genk en een stuk op Standard – en hij zal willen bewijzen dat hij wel degelijk de Gouden Schoen verdiende.

Eind oktober werd Kortrijk overklast in Deurne-Noord, maar in een format met een heen- en terugwedstrijd zijn de Kortrijkzanen niet helemaal kansloos tegen de Great Old.

Beker van België: noteringen

Must See

More in Voetbal