Verbind je met ons

HomePremier League

Becker mag (nog) dromen van 11 jaar oud record van Van der Sar

Wolves---Liverpool---Salah---Alisson---Premier-League---betFIRST

Calum Wilson (Bournemouth), Troy Deeney (Watford), Jamie Vardy (Leicester City), John Fleck (Sheffield United), Heung-min Son (Tottenham) en Marcus Rashford (Manchester United) beten de voorbije weken hun tanden stuk op de verdediging van Liverpool.

Vanavond is het onder andere de beurt aan Raul Jimenez, goed voor 10 Premier League-doelpunten waarvan de laatste vier na rust werden gescoord, om zijn kans te wagen tegen de achterhoede van de Reds. De laatste keer dat Liverpool een doelpunt moest toestaan, is al geleden van de Merseyside derby tegen Everton op 4 december toen Richarlison de 4-2 binnenkopte. Tweede doelman Adrian stond toen tussen de palen en sindsdien hield Alisson Becker 7 keer op rij de nul. Mede door een kuitblessure staat de teller van de Braziliaanse goalie slechts op 7 clean sheets, wat een eind verwijderd is van zijn 21 clean sheets van vorig seizoen.

Intussen zit Becker aan 630 minuten zonder tegengoal en mag hij nog dromen van het 11 jaar oude record van Edwin Van der Sar. De Nederlander hield toen van november 2008 tot februari 2009 gedurende 1311 minuten zijn netten schoon bij Manchester United.