Verbind je met ons

HomeTennis

Mertens moet voorbij Canadees supertalent om American Dream waar te maken

Met een droge 6-1, 6-1 tegen Kristie Ahn – een 27-jarige meisje die haar een maand geleden in de kwartfinales van het WTA-tornooi in San José uitschakelde – baande Elise Mertens zich een weg naar haar eerste kwartfinale op de US Open. Mertens, 26e op de WTA-ranking, verloor slechts 16 spelletjes in 4 duels, maar kreeg met Jil Teichmann, Kristyna Plíšková, Andrea Petkovic en Kristie Ahn niet meteen de taaiste tegenstanders voorgeschoteld.

Tegen Bianca Andreescu (WTA-15), die onder andere Kirsten Flipkens en Caroline Wozniacki uitschakelde, begint Mertens aan het echte werk op Flushing Meadows. Het 19-jarige toptalent Andreescu won op korte tijd Indian Wells en de Canadian Open en volgens specialisten is ze een mix van Kim Clijsters, naar wie de Canadese als kind opkeek, en Martina Hingis.

Na haar halve finale op de Australian Open in 2018 kan Mertens zich voor de tweede keer in haar carrière bij de laatste vier scharen op een Grand Slam-tornooi. Hoewel Mertens goed op dreef is, zal ze tegen Andreescu wel moeten bewijzen dat ze haar American Dream helemaal kan waarmaken.

Elise Mertens wint 1 set @ 1.57

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Tennis