Verbind je met ons

HomeTennis

Tweede titel op rij voor Djoko of absoluut record voor oudje Federer?

Roger Federer - Wimbledon 2019

Met het duel tussen titelverdediger Novak Djokovic en een Roger Federer die zijn record nog iets scherper wil stellen, krijgt Wimbledon vandaag de finale waar het naar snakte.

In 2014 en 2015 keken de twee zwaargewichten van het mannentennis elkaar al in de finale en het resultaat was telkens hetzelfde: Djokovic pakte de schaal in de achtertuin van Federer. Het duel Federer-Djokovic is samen met Federer-Nadal, Federer-Roddick et Edberg-Becker zelfs de meest gespeelde naoorlogse finale op Wimbledon.

Alles spreekt in het voordeel van de 32-jarige Serviër: hij voert op een dominante manier de ranking aan, won drie van de laatste vier Grandslamtornooien, staat 25-22 voor in de onderlinge duels met Federer en op weg naar de finale moest hij geen enkele speler uit de top 20 uitschakelen aangezien ze bij bosjes neervielen. Tot daar de theorie.

Federer haalde nog eens zijn beste tennis boven in de halve finale Rafael Nadal en toonde aan zijn criticasters dat hij nog niet aan zijn pre-pensioen toe is. Met zijn 37 jaar en 11 maanden kan hij zelfs de oudste Wimbledon-winnaaar ooit worden sinds het tornooi opengesteld werd voor profspelers.

Must See

More in Tennis