Verbind je met ons

HomeTennis

Williams goes for 24

Serena Williams - Wimbledon 2019

Serena Williams werd enkele dagen geleden nog zwaar beboet door bobo’s van de All England Club omdat ze een court beschadigd zou hebben, maar de Amerikaanse kan zich vandaag opnieuw in de geschiedenisboeken tennissen. Williams kan op Wimbledon haar totaal aantal Grandslamzeges op 24 brengen en daarmee zou ze op gelijke hoogte komen van de Australische Margaret Court die al 46 jaar met haar record loopt te pronken.

Als de linkerknie haar geen parten speelt en indien ze haar kuren in bedwang kan houden, dan maakt Simona Halep geen schijn van een kans. De Roemeense is wel in staat om een set te pakken tegen Williams – in januari werd het op de Australian Open nog 6-1, 4-6, 6-4 – maar in negen van hun tien onderlinge duels moest ze het onderspit delven. De enige zege van de voormalige nummer een dateert al van een groepsmatch in 2014 op de WTA Finals in Singapore, het officieuze wereldkampioenschap bij de vrouwen,

Halep, die voor het eerst in de finale staat op Wimbledon, kan zich wel optrekken aan haar zege tegen sensatie Cori Gauff in de 1/8 finales. Bovendien gaf ze enkel in de tweede ronde tegen haar landgenote Mihaela Buzărnescu een set weg.

Must See

More in Tennis