Verbind je met ons

HomeLa Liga

Maken Dembélé en Messi opnieuw het verschil tegen Sevilla?

FC Barcelona - Lionel Messi

Als FC Barcelona nog een prijs wil winnen in het eerste jaar onder Ronald Koeman, dan is de Copa del Rey vermoedelijk de beste kans. Woensdagavond speelt Barça thuis tegen Sevilla en moet het een 2-0 nederlaag uit het heenduel zien weg te poetsen om de finale te bereiken. Gaat dit lukken? In dat geval krijg je bij betFIRST een prachtige notering!

Sevilla won op 10 februari de eerste ontmoeting met FC Barcelona met 2-0 en dus moeten de Catalanen flink aan de bak in de return. Dat er woensdag van alles mogelijk is, bewees Barça afgelopen zaterdag wel, want op bezoek bij Sevilla werd in La Liga overtuigend met 0-2 gewonnen en de score had eigenlijk nog hoger kunnen uitvallen. Geeft dit vertrouwen voor de return in de halve finale beker? Je zou zeggen van wel…

Barcelona wint in reguliere speeltijd (notering van 1.54)

Barcelona gaat door (notering van 3.45)

FC Barcelona in vorm, Sevilla juist niet

Behalve de forse nederlaag tegen Paris Saint-Germain (1-4) en de misstap in de heenwedstrijd van de beker tegen Sevilla (2-0) is FC Barcelona sinds de start van 2021 prima in vorm. In de competitie is het al vijftien duels ongeslagen en de achterstand op koploper Atlético Madrid is gehalveerd en bedraagt nog ‘slechts’ acht verliespunten.

Aan de andere kant gaat het met Sevilla juist minder de laatste weken. Twee van de laatste drie duels gingen verloren, want in de Champions League was Borussia Dortmund met 2-3 te sterk. Bovendien moet de ploeg van trainer Julen Lopetegui het in de return tegen Barça stellen zonder sterspeler Lucas Ocampos. Houdt de nummer vier van La Liga stand in Camp Nou?

Messi en Dembélé weer trefzeker tegen Sevilla?

Ronald Koeman stuurde zijn elftal zaterdag in Sevilla in een nieuwe 3-5-2 formatie het veld in en dat loonde. Verdedigend oogde het stabiel en allebei de aanvallers kwamen tot scoren. Dat Lionel Messi trefzeker was, mag geen verrassing heten, want de Argentijnse superster is ondanks een moeizame start ook dit seizoen weer topscorer van La Liga met negentien treffers. Ousmane Dembélé, de andere trefzekere aanvaller, maakte pas zijn derde competitietreffer van het seizoen. De verwachting is dat Barça woensdag in dezelfde formatie gaat aantreden. Maken de aanvallers opnieuw het verschil?

Messi scoort tegen Sevilla (notering van 1.62)

Ousmane Dembélé scoort tegen Sevila (notering van 3.40)

Welke ploeg gaat naar de finale van de Copa del Rey?

Barcelona Sevilla Copa del Rey

Must See

More in La Liga