Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Maakt Union zijn sterke uitreputatie opnieuw waar in het Guldensporenstadion?

Union-Antwerp

De titelkoorts begint steeds meer toe te nemen in onze Belgische hoofdstad. En neen, niet bij Anderlecht. Wel bij ‘kleinere’ broertje Union Saint-Gilloise.

De mannen van Felice Mazzu parkeren nu al enige tijd aan de kop van het klassement en hopen die positie te verstevigen op het veld van KV Kortrijk.

Plaats je best je online weddenschappen op Union of toch KortrijK? Dat lees je hieronder!

Versterkte burcht.

Het verhaal van de comeback van Union in eerste klasse is ondertussen een waar sprookje aan het worden.

De mannen die het meest in de spotlights staan? Dat zijn Vanzeir, Undav, Teuma en Nielsen. Aanvallers en middenvelders, dus.

Maar Union is veel meer dan dat: hun statistieken in uitwedstrijden op defensief vlak zijn behoorlijk indrukwekkend. Wist je dat we voor de laatste tegengoal in een uitmatch al terug moeten naar 2021?

Op drie december scoorde Brüls van STVV. Sindsdien beten Zulte Waregem, Seraing, Club Brugge, Antwerp en Charleroi de tanden stuk op de stugge organisatie.

Tegen een Kortrijk dat thuis moeilijk scoort (behalve in de derby), zit een nieuwe clean sheet er zeker in.

Union houdt de nul (notering van 2.35)

 

Union away.

Vele Belgische fans vielen dit seizoen al in zwijm door die brok nostalgie die Union toch meebrengt. Een fantastisch stadion met heerlijke sfeer. Je zou dan beginnen denken dat ze de meeste van hun punten thuis halen…

Maar niets is minder waar. Al een heel seizoen teert Union op een ijzersterke uitreputatie. De statistieken zijn eigenlijk fenomenaal.

De laatste ploeg die Union kon kloppen in eigen huis in de competitie was KV Mechelen, in… augustus. Jawel, zo’n zeven maanden geleden.

Undav en co wonnen negen van de afgelopen tien uitmatchen en pakten dit seizoen een fenomenale 35 op 42 buitenshuis.

Iets zegt ons dat ook De Kerels voor de bijl gaan, die drie van de recentste vier thuismatchen verloren.

Union wint (notering van 1.68)

Must See

More in Jupiler Pro League