Verbind je met ons

HomePremier League

Liverpool moet hopen op medewerking van laagvliegers

Een dag na de 0-2 derbyzege van Manchester City op Old Trafford zijn ze in Liverpool met een ferme kater wakker geworden. Ondanks een fabelachtig parcours – na 35 duels staat de teller op een nederlaag en slechts twintig tegendoelpunten – beseffen ze bij Liverpool dat de titel mission impossible is geworden. Zelfs Jürgen Klopp klonk donderdag minder strijdvaardig dan gewoonlijk en leek de handdoek te willen gooien. En zo maakt Klopp meer en meer zijn naam van loser waar. Bij Borussia Dortmund en Liverpool heeft hij meer tweede plaatsen verzameld en finales verloren dan prijzen gewonnen.

Ook in de rest van Engeland dringt stilaan door dat er in dit stadium van de competitie niets meer te beginnen valt tegen het City van manager Pep Guardiola en sterkhouders Bernardo Silva, Sergio Agüero en Raheem Sterling. Waarom zouden de Citizens plots steken laten vallen tegen laagvliegers Burnley, Leicester City en Brighton? In de vorige elf matchen lieten ze namelijk geen enkel punt liggen en klopten ze hun traditionele rivalen Arsenal (3-1), Chelsea (6-0) en Tottenham (1-0). Tegen Man U is bovendien gebleken dat City ook met klinisch voetbal drie punten kan winnen. De statistieken van de laatste negen duels spreken voor zich: het hield zeven keer de nul en het scoorde slechts twee keer meer dan twee doelpunten.

Met zes overwinningen op rij is Liverpool ook aan een knappe reeks bezig, maar de eindspurt komt wellicht te laat. Too little, too late. Op Anfield Road zullen ze straks tot de conclusie komen dat de titel verspeeld werd in de periode van eind januari tot begin maart toen ze vier draws moesten toestaan in zes duels. Het rampscenario van het seizoen 2013-2014, toen het de titel weggaf tijdens de laatste drie speeldagen en op twee punten van kampioen City strandde, lijkt zich te herhalen. Zoals het er nu naar uitziet zal het team van Simon Mignolet en Divock Origi met een punt achterstand de laatste speeldag ingaan en zal het moeten rekening op de medewerking van Brighton om zijn eerste titel sinds 1990 te pakken.

Man City wordt kampioen @ 1.25

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Premier League