Verbind je met ons

HomeVoetbal

Kan RB Leipzig afscheidsfeestje van Robben en Ribéry verpesten?

RB Leipzig - Timo Werner

In tegenstelling tot de Bundesliga is de DFB-Pokal niet het speeltje van Bayern München. Sinds 2009 wonnen maar liefst zes verschillende clubs de beker en Bayern zegevierde ‘slechts’ vier keer. Ter vergelijking: in dezelfde periode wisten enkel Dortmund en Wolfsburg drie titels van Bayern af te snoepen.

Vorig jaar liet Bayern zich in de finale nog verrassen door Eintracht Frankfurt, maar de kans dat ze RB Leipzig zullen onderschatten is deze keer bijzonder klein. Om geen mal figuur te slaan zal RB Leipzig net als twee weken geleden, toen het de Rekordmeister op 0-0 hield in de eigen Red Bull Arena, het viertal Lewandowski-Coman-Müller-Gnabry moeten neutraliseren. Als trainer Ralf Ragnick daarvoor zijn eigen spelfilosofie helemaal moet omgooien dan zal hij wellicht niet twijfelen.

Mocht het tot verlengingen komen dan heeft Der FCB de geschiedenis mee. In 2008, 2013 en 2015 speelde Bayern verlengingen tegen Borussia Dortmund en telkens kwam het als overwinnaar uit de strijd. Met Ribéry en Robben op de bank, die beide voor het laatst te zien zullen zijn in een Bayern-shirt, heeft Niko Kovac genoeg kwaliteit om de match na de negentig minuten af te maken.

Bayern winnaar (einde wedstrijd) @ 1.51
Dubbele kans X2 & over 2.5 doelpunten @ 1.66

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal