Verbind je met ons

HomeFormule 1

Kan Max Verstappen in zijn thuis Grand Prix de leidersplaats terug veroveren?

Vorige week eindige het weekend in mineur voor iedereen die van Formule 1 houdt. De Grand Prix van België viel letterlijk en figuurlijk in het water. Dat zal in Nederland normaalgezien niet het geval zijn. Het weerbericht voor komend weekend ziet namelijk er een pak beter uit.

Zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton kunnen Zandvoort verlaten als WK-leider. Wie van de twee zal het worden? Op Formule 1 wedden? Dat kan bij betFIRST! Hieronder vind je alvast de meest interessante noteringen om te wedden op de GP van Nederland.

Thuis Grand Prix

Voor Verstapppen die de dubbele Belgisch-Nederlandse nationaliteit heeft begint de tweede seizoenshelft met twee thuis Grand Prix’s. Vorige week in Spa-Francorchamps, dit weekend in Zandvoort. De laatste coureur die hier won was Niki Lauda op 25 augustus 1985.

Het grote merendeel van de rijders nu, was nog niets eens geboren. Geen enkele coureur van de huidige lichting heeft dus F1-ervaring op dit circuit. Een extra voordeel voor Verstappen, die hier natuurlijk gewoon ‘thuis’ rijdt.

Verstappen wint (notering van 2.10)

 

Pole position

Max Verstappen won dit jaar al vijf Pirelli Pole Position-Awards. Vier daarvan pakte hij in de laatste zes wedstrijden. Begint Verstappen zondagnamiddag ook vanop de eerste rij in Zandvoort?

TEKST GAAT VERDER ONDER DE FOTO

Verstappen wint de kwalificatie (notering van 2.10)

 

Derde plaats

Als we er vanuit gaan dat Verstappen en Hamilton plaats één en twee inpikken, dat schiet er nog één podiumplaats over. Die zou wel eens naar Valtteri Bottas kunnen gaan. Het ziet er namelijk naar uit dat de Fin volgend jaar zijn zitje bij Mercedes zal kwijtspelen aan Georges Russel. Mogelijks kan hij aan de slag bij Williams of Alfa Romeo, maar daar zal hij hoogstwaarschijnlijk geen potten breken.

Als Bottas nog wil solliciteren bij andere – betere – teams, zal hij in deze laatste wedstrijden alles uit de kast moeten halen. Hij zal niet meer rijden in dienst van ploeggenoot Hamilton, maar enkel nog voor zichzelf. Geef hem eens ongelijk?

Bottas eindigt in de top 3 (notering van 2.20)

Must See

More in Formule 1