Verbind je met ons

HomeFormule 1

Laat Valtteri Bottas zijn klasse nog eens zien in de GP van Rusland?

Zondagnamiddag is het weer zover. Deze keer gaan we racen in Rusland, op het circuit van Sotsji. Een parcours dat wel eens héél hard in het voordeel van de Mercedes-crew zou kunnen spelen.

Het is nog maar de zevende keer dat de Formule 1 zich naar Sotsji verplaatst, maar elke editie werd tot nu toe wel al gewonnen door Mercedes.

Met Max Verstappen die zondag vanaf de laatste plaats sstart, zou het dus wel eens een Duits feestje kunnen worden in Rusland.

Wedden op motorsport doe je bij betFIRST! Wij zetten hieronder alvast de beste tips op een rijtje om te wedden op deze GP van Rusland.

Valtteri Bottas

Bottas heeft wel iets met deze Grand Prix. Het is namelijk de eerste én de laatste GP die de Fin kon winnen. In 2017 en 2020 was dat.

In 2016 eindigde Bottas knap vierde, toen zelfs nog in een Williams-bolide. In 2018 en 2019 finishte hij telkens tweede.

Bottas hoeft zich al vast geen zorgen meer te maken over Lewis Hamilton. De Fin stapt dit seizoen over naar Alfa Romeo.

Hij zal dus niet meer in dienst van de huidig wereldkampioen rijden, maar hoogstwaarschijnlijk voor eigen succes gaan. Op dit parcours zou dat wel eens kunnen lukken.

Ook in de eerste en tweede practice van vrijdag bewees Bottas de snelste.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE FOTO

Bottas wint (notering van 3.60)

 

Pole position

Bottas liet in de eerste twee oefenrondjes al zien dat hij het circuit van Sotsji perfect onder de knie heeft.

De Fin zette dan ook tweemaal de snelste tijd neer. In practice twee deed hij zelfs bijna één minuut beter dan in de eerste voorbereiding.

Bottas wint de kwalificatie (notering van 3.60)

 

Lando Norris

Lando Norris, de man met Sint-Niklase roots, doet het momenteel ook uitstekend. Vorig weekend haalde hij samen met Daniel Ricciardo de eerste 1-2 voor Mclaren binnen.

Norris toonde zich bovendien een uitstekende teamplayer. Als hij in Rusland voor Ricciardo rijdt, zou het niet onlogisch zijn dat de Australiër hem deze keer een handje helpt.

De kans dat Norris een top 6 plaats binnenhaalt, is dan ook erg groot.

Lando Norris eindigt in de top 6 (notering van 1.50)

 

 

 

Must See

More in Formule 1