Verbind je met ons

HomeFormule 1

Kan Max Verstappen eindelijk revanche pakken op Lewis Hamilton?

Fans hebben er een maand op moeten wachten, maar zondag is weer zover: de herstart van de Formule 1. De liefhebbers worden overigens meteen verwend, want de eerste race van de tweede seizoenshelft is meteen eentje om duimen en vingers bij af te likken.

Het circuit van Spa-Francorchamps is één van mooiste parcours ter wereld. Wie pakt hier zondagnamiddag de overwinning? Wij zetten hieronder alvast de beste tips op een rijtje om te wedden op deze Formule 1 wedstrijd.

Contractverlening

Het Red Bull-team is helemaal klaar voor deze Belgische Grand-Prix. Christian Horner liet vooraf weten dat de contractverlenging van Sergio Perez helemaal rond is. Perez verloor vorig jaar zijn zitje en leek helemaal afgeschreven voor de Formule 1. Hij werd uiteindelijk toch nog opgepikt door Red Bull. Perez zal dan ook met een grote glimlach aan deze Grand Prix verschijnen.

De Mexiaan heeft maar één doel dit (en volgend) seizoen en dat is Max Verstappen naar de wereldtitel leiden. Perez bewees eerder al dat hij een prima ploeggenoot voor Verstappen is en voor elk punt wil knokken. De snelste race-tijd neerzetten terwijl Verstappen en Hamilton het onderling aan het uitvechten zijn hoort daar ook bij.

Perez zet snelste rondetijd neer (notering van 6.00)

 

Thuis Grand-Prix

Ook Verstappen is helemaal klaar voor deze Spa-Francorchamps. Verstappen heeft een Belgische moeder én groeide op in ons land. Deze Grand-Prix is dus allesbehalve onbekend terrein voor de nog steeds maar 23-jarige coureur.

Daarnaast ziet het er ook naar uit dat de Formule 1 mag ‘genieten’ van een typisch Belgisch weertje en dat zou wel eens een groot voordeel voor Verstappen kunnen zijn. Terwijl Hamilton telkens net dat tikkeltje slechter presteert op een nat wegdek voelt Verstappen zich als een vis in het water bij lichte regenval. Toen hem ooit de vraag gesteld werd waarom regen hem niet deerde, antwoorde Verstappen: “Because I’m Dutch”.

Verstappen wint (notering van 2.20)

Must See

More in Formule 1