Verbind je met ons

HomeMotorsport

Red Bull gaat in Silverstone op zoek naar een zesde overwinning op rij!

Zondag 18 juli is het weer tijd voor de Britse Grand Prix! Voor het eerst in de geschiedenis mét een sprintrace die de traditionele kwalificatie vervangt. Lewis Hamilton behaalde op het circuit van Silverstone maar liefst zeven overwinningen. Toch lijkt dit jaar Max Verstappen favoriet te zijn in de plaats van de ervaren Hamilton.

Wedden op Formule 1 doe je bij betFIRST! Wij zetten hieronder alvast de beste tips op een rijtje om te wedden op de GP in Silverstone.

Max Verstappen

Wie legt Red Bull Racing-Honda momenteel nog iets in de weg? Het team van Christian Horner behaalde maar liefst vijf overwinningen op rij. Vier keer won Verstappen, terwijl Sergio Pérez het in Baku afmaakte. Red Bull lijkt momenteel niet te stoppen. Als Verstappen geen pech heeft in Groot-Brittannië zou normaalgezien hem niks van de overwinning mogen weerhouden.

Ook zijn rechtstreekse concurrent Lewis Hamilton liet eerder al verstaan dat de kans klein is om Verstappen in zijn thuis Grand Prix te kloppen. Hoewel Mercedes fors investeert in de upgrade van hun wagen, zouden ze naar eigen zeggen nog niet klaar zijn om terug op gelijke hoogte met de Honda van Red Bull te komen. Hamilton moet in Silverstone dus proberen om vooral de afstand in de eindklassering met Verstappen zoveel mogelijk te beperken.

Verstappen wint de GP (notering van 1.62)

 

Lando Norris

Ook Lando Norris zou het wel eens goed kunnen doen op dit circuit! De Britse coureur (die overigens roots in Sint-Niklaas heeft) behaalde dit seizoen al drie podiumplaatsen, waarvan de laatste vorige week in Oostenrijk. Daarbovenop staat Norris momenteel op een vierde plaats in het kampioenschap op amper drie punten van Sergio Perez. Het mag duidelijk zijn dat de jonge McLaren-coureur dus niet te onderschatten is.

Norris wint zonder Red Bull & Mercedes (notering van 1.57)

 

Sebastian Vettel

Naast Hamilton voelt ook duidelijk Sebastian Vettel zich erg goed op dit circuit. Hamilton won hier in 2014, 2015, 2016, 2017, 2019 en 2020. Een bijna perfecte reeks van zeven overwinningen op een rij… maar dat was buiten Vettel gerekend. De Duitse voormalige wereldkampioen ging in 2018 met de eerste plaats lopen. Geen enorme verrassing, want Vettel rijdt eigenlijk altijd goed in Silverstone. Sinds 2009 finishte hij slechts twee keer (waarvan één DNF) buiten de top tien. Lukt hem dat dit jaar opnieuw?

Vettel eindigt in de top tien (notering van 1.90)

Must See

More in Motorsport