Verbind je met ons

HomeMotorsport

Wint Max Verstappen de allereerste sprintrace ooit in de Formule 1?

De Grand Prix van Groot-Brittannië zal nu al een race zijn die in de geschiedenisboeken van de Formule 1 zal staan. Het is namelijk de allereerste keer dat de coureurs hun gridpositie zullen bepalen aan de hand van een sprintrace. We krijgen in Silverstone dus niet één, maar wel twee races te zien!

Wedden op Formule 1 doe je bij betFIRST! Wij zetten hieronder alvast de beste tips op een rijtje om te wedden op de GP in Silverstone.

 

Experiment

In de Formule 1 willen ze dit jaar driemaal experimenteren door een sprintrace toe te voegen aan het raceweekend. Het circuit van Silverstone is als eerste aan de beurt. Maar wat houdt dat nu precies in? De coureurs zullen op vrijdag een eerste oefensessie krijgen, gevolgd door een eerste kwalificatie. Die bepaalt de startposities voor de allereerste sprintrace.

Die sprintrace volgt op zaterdagnamiddag, na de tweede vrije training op zaterdagochtend. In die sprintrace zullen de twintig coureurs 100 kilometer afleggen. Er is géén pitstop mogelijk. De eerste die over de finish komt, start zondag op de polepositie. De anderen volgen in dezelfde volgorde. De nummer één krijgt overigens drie WK-punten. De nummer twee ontvangt twee punten, de derde één punt.

 

Kwalificatie op vrijdag

Lewis Hamilton kent het circuit van Silverstone blindelings, maar als de wagen van de concurrentie zoveel beter is, bereik je daar helaas weinig mee. Hamilton zal ongetwijfeld een goede kwalificatie rijden, maar hij komt altijd net dat tikkeltje te kort. Enkel in de eerste en de vierde GP kon Hamilton als eerste aan de race starten. Verstappen zit ondertussen al aan vier poleposities in dit kampioenschap. Geen enkele andere coureur doet beter.

Verstappen wint de eerste kwalificatie (notering van 1.57)

 

Sprintrace op zaterdag

Verstappen heeft eerder al bewezen dat hij geen problemen heeft om een hele wedstrijd aan de leiding te rijden. Zo won hij de afgelopen twee races in Oostenrijk vanaf polepositie. Goed voor bijna 150 rondes alleen aan kop. Als Verstappen de kwalificatie op vrijdag wint zou het geen probleem mogen zijn om in zijn Red Bull-bolide deze eerste plaats voor 100 km sprint vast te houden.

Verstappen wint de sprintrace (notering van 1.57)

 

 

 

 

Must See

More in Motorsport