Verbind je met ons

HomeTennis

Kan Carlos Alcaraz de ATP Shanghai Masters winnen?

In oktober staat traditioneel de Shanghai ATP Masters 1000 op het programma. Het tennistoernooi, tegenwoordig beter bekend als de Shanghai Rolex Masters, is het achtste evenement van de ATP Tour Masters 1000. Dat is een onderdeel van de ATP Tour, waar onder meer ook de Australian Open, de French Open, Wimbledon en de US Open onder vallen.

Het toernooi wordt gespeeld op de hardcourtbanen van de Qizhong Forest Sports City Arena in het Minhang district van Shanghai. Daarmee is de Shanghai Rolex Masters het enige event van de ATP Masters 1000 tournaments dat niet in Europa of Noord-Amerika wordt gespeeld.

Wedden op tennis kan via betFIRST, waar je telkens de beste odds ter beschikking krijgt.

 

De ATP Tour Masters 1000

De ATP Tour Masters 1000 toernooien worden in de tenniswereld beschouwd als een van de meest prestigieuze evenementen tijdens de ATP Tour met naast de Shanghai Masters onder meer ook de Indian Wells Masters, Miami Open, Monte-Carlo Masters, Madrid Open en de Paris Masters.

Het toernooi in Shanghai trekt ieder jaar dan ook een sterk deelnemersveld aan. Dat komt omdat er heel wat punten te verdienen zijn voor de ATP ranking én ook het prijzengeld is niet onaardig. De finalisten krijgen in totaal 600 punten en verdienen maar liefst 627 duizend euro. Bij de winnaar loopt dat bedrag zelfs op tot boven het miljoen. 

 

Shanghai ATP Masters 2023 voorspellingen 

Het toernooi is momenteel volop aan de gang en al heel wat spelers uit de top tien werden uitgeschakeld op het hardcourt toernooi. Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Holger Rune, Taylor Fritz, Frances Tiafoe en Stefanos Tsitsipas moesten allemaal vroegtijdig de Rolex Shanghai Masters verlaten.

Novak Djoković liet na zijn overwinning op de US Open weten dat hij een tijdje vrij zou nemen en niet zou deelnemen aan het toernooi in Shanghai. 

Dan komen we al snel uit bij namen als Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Andrey Rublev en Casper Ruud als grootste favorieten om de Shanghai Rolex Masters als winnaar af te sluiten.


Alcaraz topfavoriet op de Shanghai Masters 2023

Als Alcaraz aan een tennistoernooi deelneemt, is hij sowieso een van de favorieten. Dat is ook helemaal niet onterecht want ondanks het feit dat de Spanjaard nog steeds maar 20 jaar is, mag je hem gerust nu al een gevestigde waarde in het tennis noemen. 

Enkele maanden geleden boekte hij op de Indian Wells Open zijn honderdste overwinning van zijn carrière. Een heel erg knappe mijlpaal om op zo een jonge leeftijd te bereiken. Zal hij uiteindelijk naast legendes als Roger Federer en Rafael Nadal komen te staan? Het zou zo maar eventjes kunnen.

Dit jaar kon hij trouwens al 63 keer winnen terwijl hij amper 8 wedstrijden verloor. Goed voor een gemiddeld winstpercentage van maar liefst 88,7 procent. Alcaraz kon bovendien ook zes titels pakken waaronder zijn tweede grand slam. Op 16 juli 2023 won Alcaraz namelijk Wimbledon door in de finale Djoković te verslaan in een spannende vijfsetter.

Het mag duidelijk zijn dat de Spanjaard in de vorm van zijn leven zit. Bovendien sneuvelden er al heel wat uitstekende spelers én doet zijn voornaamste concurrent dit jaar niet mee. Wij schuiven Alcaraz daarom naar voren als de grootste kanshebber op de eindoverwinning van de Shanghai Masters 2023.

Wedden op Carlos Alcaraz

 

Tennis racket

Records op de Shanghai ATP Masters

Als Alcaraz zijn favorietenrol waarmaakt, pakt hij meteen ook een bijzonder record. De Spanjaard zou namelijk meteen de jongste winnaar ooit kunnen worden en zo het huidige record dat al meer dan 10 jaar op naam van Andy Murray staat met drie jaar verbeteren. Murray was exact 23 jaar, 4 maanden en 26 dagen oud toen hij Roger Federer in de finale van 2010 met 6–3 en 6–2 versloeg.


Novak Djoković heerst in Shanghai

Het meeste aantal eindoverwinningen op de Shanghai Rolex Masters is weggelegd voor Djoković. De Serviër kon het toernooi namelijk al vier maal winnen: in 2011, 2012, 2015 en 2018. In totaal won hij 34 van zijn 39 gespeelde wedstrijden met een winning streak van maar liefst 13 wedstrijden. Daarmee pakt hij alweer twee records op het Chinese tennistoernooi. Bovendien zorgde hij samen met Murray voor de langste finalewedstrijd enkelspel met 34 games in totaal.

betFIRST TV

Met betFIRST TV hoef je geen enkele game, set of match te missen. Om gebruik te maken van deze gratis dienst volstaat het om een account aan te maken via www.betfirst.be. Alle leden met een account waarop een saldo van minimaal €5 staat of leden die een weddenschap geplaatst hebben in de laatste 48 uur kunnen genieten van betFIRST TV.

Als je het betFIRST TV-icoon naast een wedstrijd ziet verschijnen, kan je deze live op je telefoon en laptop bekijken. Terwijl je de gratis match bekijkt, kan je meteen ook de laatste nieuwe live weddenschappen in de gaten houden. Handig toch?

 

Wedden op tennis met betFIRST

Bij betFIRST kan je het hele jaar door wedden op zowat alle belangrijke tennistoernooien van over de hele wereld. Zo kan je momenteel live wedden op de Shanghai ATP Masters 2023, maar je kan ook alvast vooruitblikken naar de mogelijke winnaars van onder meer de US Open 2024, Wimbledon 2024 en de Australian Open 2024.

Wedden op tennis

Must See

More in Tennis