Verbind je met ons

HomeConference League

Kan Anderlecht ook in Alkmaar een uitstekend resultaat boeken?

Anderlecht-Club Brugge

Anderlecht mag donderdagavond haar 2-0 voorsprong gaan verdedigen in het AFAS Stadion in Alkmaar.

Paars-Wit strafte AZ vorige week af in efficiëntie en kan daarmee het ticket naar de halve finale van de Conference League al ruiken.

Paars-Wit schakelde eerder ook al het Spaanse Villarreal CF uit.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze AZ – Anderlecht vind je hieronder.

Voetjes op de grond

Anderlecht heeft in de heenwedstrijd een uitstekend resultaat gehaald tegen AZ Alkmaar.

Met een 2-0 zege verzilverden ze een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Nederland.

Toch bleven de reacties bij Anderlecht opvallend nuchter.

Onder meer Bart Verbruggen, Jan Vertonghen en Brian Riemer hebben absoluut nog niet het gevoel dat ze met een half been in de finale staan… in tegendeel zelfs.

Die nuchterheid zou voor Paars-Wit wel eens heel positief kunnen uitdraaien.

Als Anderlecht namelijk met dezelfde ingesteldheid en dezelfde efficiëntie als in de heenwedstrijd deze return kan aanvatten, zal het voor AZ héél erg moeilijk worden.

De Nederlanders waren trouwens heel aanvallend, maar met doelman Verbruggen heeft Anderlecht een fantastisch sluitstuk in haar verdediging. De voorbije zeven wedstrijden hield hij namelijk zes keer de nul.

Wij vermoeden dat een gelijkspel hier waarschijnlijk de meest logische uitslag zal zijn, al zou het ons ook niet verbazen mocht Anderlecht de inefficiëntie van AZ opnieuw weten af te straffen.

Anderlecht wint of gelijkspel (notering van 2.10)

 

Aanvallend AZ

In de heenwedstrijd tussen Anderlecht en AZ Alkmaar haalde de thuisploeg het met 2-0, maar de Nederlanders lieten zich niet zomaar doen.

Met maar liefst twintig voorzetten en zeven doelpogingen probeerde AZ om de ban te breken, maar het leverde toch vooral opvallend veel hoekschoppen op in plaats van doelpunten.

AZ veroverde in totaal acht corners met hun aanvallende speelstijl.

Gezien het feit dat AZ Alkmaar in de tweede wedstrijd absoluut moet scoren, is de kans groot dat ze in deze terugwedstrijd nog meer doelpogingen en voorzetten zullen ondernemen.

Met een uitstekende Verbruggen in het doel van Anderlecht zullen er daar ongetwijfeld opnieuw veel corners uit voort vloeien.

Vooral in de tweede helft, waarin de spanning het hoogst zal oplopen en waarin hoogstwaarschijnlijk één van beide ploegen all-in zal moeten gaan, verwachten we minimaal vijf hoekschoppen.

Meer dan 4.5 corners in de tweede helft (notering van 1.76)

 

Belgische Tripel

Onze Belgisch ploegen doen het momenteel uitstekend in Europa. Zo staan er met KAA Gent en RSC Anderlecht twee ploegen in de kwartfinales van de Conference League.

Union SG haalde zelfs de kwartfinale van de Europa League!

AA Gent en Union beginnen aan hun terugwedstrijden met respectievelijk een 1-1 tegen West Ham United en Bayer Leverkusen.

Anderlecht kon uitpakken tegen AZ Alkmaar met 2-0 winst in eigen huis en moet haar voorsprong nu in Nederland gaan verdedigen.

Daarmee blijft voor maar liefst drie Belgische ploegen de halve finale van een groot Europees tornooi een mogelijkheid.

Dat vieren we uiteraard graag met een speciale boosted odd!

Alle Belgische teams kwalificeren zich (notering van 14.00)

Must See

More in Conference League