Verbind je met ons

HomeVoetbal

Dribbelkont Mahrez zal Senegal moet verschalken om Algerije een tweede Afrika Cup te schenken

Riyad Mahrez - Africa Cup 2019

Het Cairo International Stadium wordt vrijdag het toneel van de meest verrassende finales van de laatste jaren. Als het aankomt op het winnen van prijzen zijn Algerije (winnaar in 1990, finalist in 1980) en Senegal (finalist in 2002) slechts meerlopers op het Afrikaanse continent. Straks komt daar dus verandering in.

Senegal wervelde in de groepsfase, maar in de knock-outfase kwam het team van sterspelers Kalidou Koulibaly (ex-Genk en geschorst voor de finale) en Sadio Mané slechts drie keer tot scoren tegen Oeganda, Benin en Tunesië. En dat bleek genoeg om de finale te bereiken.

Bondscoach Djamel Belmadi liet Algerije vanaf dag een vrank en vrij voetballen, maar gezien de enorme belangen die op het spel staan valt het niet uit te sluiten dat Les Fennecs hun gameplan aanpassen. Belmadi zal wel op de medewerking moeten rekenen van Riyad Mahrez (drie goals) en Adam Ounas (3 goals), die vice-topschutters zijn en de jacht hebben geopend op leider Odion Ighalo (5 goals).

Wordt het dus voor een keer een adembenemende finale op de Afrika Cup ? Wellicht niet. In de laatste tien edities was het spektakelgehalte aan de povere kant. Vier keer stond het 0-0 na 120 minuten voetbal waarin de twee teams met dichtgeknepen billen aan de aftrap stonden en drie keer eindigde de finale op 1-0. En dat was toevallig ook de uitslag toen Senegal en Algerije elkaar op 27 juni troffen in de groepsfase.

Algerije wint de Afrika Cup @ 1.90
Algerije wint na 90 minuten & under 2.5 doelpunten @ 4.25
X2 & over 1.5 doelpunten @ 2.05

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal