Verbind je met ons

HomeBeker van België

Croky Cup: boekt Club Brugge een tripje naar de Heizel of komt Gent toch nog terug?

Club Brugge-Gent

Niet enkel de reguliere competitie van de Jupiler Pro League begint op z’n einde te lopen, ook in de aanverwante bekercompetitie is dat het geval.

Deze week staan de terugwedstrijden in de halve finale van de Croky Cup namelijk op het menu. Met als hoofdgerecht: de Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en KAA Gent.

Een match vol hoogspanning om pre-match sportweddenschappen op af te sluiten! Maar ook tijdens de wedstrijd zelf kan je live wedden bij betFIRST. Scroll naar beneden voor meer context en tips!

Boost.

Alfred Schreuder nam bij Club Brugge in januari het roer over van Philippe Clement over. Aanvankelijk met wisselend succes: blauw-zwart toonde bij vlagen mooi voetbal, maar dat resulteerde niet altijd in punten.

Zo werd er bijvoorbeeld verloren van Gent. Dat leek echter voor een déclic te zorgen: Club Brugge pakte sindsdien negen op negen en veegde afgelopen zondag nog de vloer aan met titelconcurrent Antwerp: 4-1.

Een zucht van verlichting werd er door het Jan Breydelstadion geslaakt: deze overwinning deed zichtbaar deugd.

En zorgt bovendien ongetwijfeld voor een boost, want bij Club hebben ze nog een eitje te pellen met de Buffalo’s na hun vorig bezoekje. Nemen ze revanche? Het zou zomaar kunnen!

Club Brugge wint (notering van 2.20)

 

Trillende netten.

Club Brugge tegen KAA Gent: dat is hard tegen onzacht. Club Brugge investeerde fors in de aanvalslinie en dat lijkt z’n vruchten af te werpen: Skov Olsen en Buchanan bleken al voltreffers.

Maar ook Gent blijft goed gewapend: het duo Tissoudali en Depoitre boezemt zowat elke defensie angst in. Dat zien we aan de statistieken: Gent scoorde al vier competitieduels op rij.

Club Brugge zelfs vijf. En in Jan Breydel prikken de Buffalo’s ook vaak: in de laatste acht bezoekjes aan Brugge vonden ze in zes gevallen de weg naar het doel.

Club blijft ook makkelijk goals slikken dezer dagen: ze hielden maar in één van de laatste vier matchen de nul. Dat wil zeggen: goals aan beide kanten, toch?

Beide teams scoren (notering van 1.64)

 

Must See

More in Beker van België