Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Club Brugge-Union: krijgen we opnieuw een zuinige wedstrijd om de eerste plaats?

Union-Club Brugge

Union SG stond bijna 7 maanden lang op kop in de Jupiler Pro League, tot vorige week Club Brugge de fakkel overnam.

Club versloeg Union met 0-2 en komt daarmee op 43 punten te staan.

Dat zijn er evenveel als de Brusselaars, maar door de eerdere puntenhalvering staat Club wel eerst.

Woensdagavond volgt al meteen de kans voor Union om revanche te nemen.

Of wordt het juist Club Brugge dat meteen kan bevestigen?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Club Brugge – Union vind je hieronder.

Union scoorde nog niet tegen Club

Club Brugge is dit seizoen duidelijk het zwarte beest van Union SG.

De Brusselaars konden dit seizoen nog niet scoren tegen Blauw-Zwart.

Dat is uiterst opvallend, gezien met 78 doelpunten niemand beter deed dan Union in de reguliere competitie.

Ook zondag zagen we dat de ploeg van Felice Mazzu héél wat kansen bij elkaar speelden, zoals ze eigenlijk altijd doen.

Toch wilde de bal er maar niet in. Zelfs vanop de stip kon sterkhouder Dante Vanzeir zijn ploeg niet op voorsprong zetten.

Maar ondanks twee overwinningen heeft Club Brugge het dit seizoen ook al erg moeilijk gehad tegen Union.

Afgelopen zondag scoorde Club Brugge slechts één keer via Vanaken.

Doelpunt twee houden we even buiten beschouwing, gezien doelman Moris mee naar voren getrokken was in de laatste minuut van de wedstrijd.

In januari bleven beide ploegen steken op een 0-0.

En helemaal in het begin van het seizoen kregen we ook een erg zuinige 0-1 overwinning van Blauw-Zwart.

Wij verwachten dan ook geen doelpuntrijke woensdagavond in Jan Breydel.

Totaal aantal doelpunten -2.5 (notering van 2.05)

Geen goals voor de rust

Het is dit seizoen de vierde keer dat Club Brugge en Union elkaar treffen.

De trend die we uit de drie voorgaande duels kunnen afleiden is dat de wedstrijd telkens pas helemaal op het einde beslist wordt.

In de eerste wedstrijd was het wachten tot de 84e minuut tot Sobol de 0-1 eindstand op het bord wist te zetten.

Wedstrijd twee eindige met een brilscore, al kregen we in de tweede helft wel erg veel kansen te zien.

Afgelopen zondag kopte Vanaken Club Brugge pas naar de overwinning in de 74e minuut.

Nusa maakte er diep in de extra tijd ook nog 0-2 van.

Drie keer op rij trokken beide ploegen doelpuntloos richting de kleedkamers.

De kans is erg groot dat ook in deze confrontatie dat niet anders zal zijn.