Verbind je met ons

HomeChallengers

CHECK DE CHALLENGER: Joris

We zijn naadloos aangekomen bij de laatste tipper van de betFIRST Challengers: Joris. De flamboyante tennisfanaat geeft ons een inkijk in zijn leven, hoe hij tipper is geworden én zijn beste tips en tricks bij het wedden!

Stel jezelf even voor: wie ben je, van waar kom je, hoe oud ben je, hobby’s, … 

Mijn naam is Joris van den Akker. Ik ben 42 jaar en ben getrouwd met Loukie. Samen hebben we twee kinderen, Depp en Joey. Ik maak er verder geen geheim van dat ik een grote voorliefde heb voor NEC. Al sinds mijn kinderjaren ga ik naar de Goffert en kijk ik alle wedstrijden. Verder volgde ik ook het ijshockey, maar vanaf 2003 was dat helaas niet meer te combineren met mijn werk op de tennisbaan.

Hoe ben je gestart met sportweddenschappen? 

Op 2 juli 2005 keek ik met vrienden naar het WK onder 20. Tijdens Nigeria – Argentinië wilden we het ook graag ergens anders over hebben dan alleen de wedstrijd, dus plaatste ik mijn eerste bet. Die ging helaas verloren, maar ik was wel meteen fan van sportweddenschappen. Na die wedstrijd heb ik allerlei nutteloze combi weddenschappen gespeeld, want ik dacht dat het nooit zo moeilijk kon zijn om vijf of zes wedstrijden goed te voorspellen. Ik dacht dat het eenvoudig was, maar door de jaren heen heb ik zeker alle beginnersfouten die er zo’n beetje zijn wel gemaakt. Sinds een jaar of zeven ben ik eigenlijk fulltime met sportweddenschappen bezig en gaat het erg goed.

Bij welke sporten ligt jouw expertise?

Voetbal is de sport waar ik veel van weet en waar ik dus ook het meeste mee werk. Daarnaast volg ik ijshockey intensief, zowel nationaal als internationaal en natuurlijk tennis vanwege mijn eigen ervaring en kennis als leraar.

Hoe lang ben je al tipster en wat deed je voor de betFIRST Challengers?

Sinds een jaar of vier deel ik mijn tips met andere liefhebbers online. Vooral via het platform van SVH (Sports Value Hunters). Dat heb ik samen met een paar enthousiaste sportbetters opgestart. Daarvoor werkte ik als tennisleraar, een rol waar ik na de middelbare school in ben gerold omdat ik zelf op redelijk niveau speelde en waar ik me erg goed bij voelde. In 2015 ben ik mijn eigen school begonnen en combineerde ik het werk op de tennisbaan met de online wedden.

NEC is duidelijk je favoriete club. Hoe combineer je dit met sportwedden? 

Ik ben inderdaad een grote fan van NEC. Uit principe speel ik nooit op mijn eigen club, tenzij daar een hele goede reden voor is. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het onmogelijk is om rationeel naar NEC te kijken, dus waag ik me ook niet aan een bet op mijn eigen club.

Moet je als punter een statistisch/analytisch persoon zijn?

Het is een absolute plus wanneer je van cijfers en statistieken houdt. Dat doe ik gelukkig ook, want je moet de juiste odds natuurlijk wel naast al die gegevens proberen te zetten. Het verwerken van tips en eigen weddenschappen moet je dus ook wel leuk vinden en het helpt dan zeker als je een analytisch persoon bent. 

Wat is je favoriete wedmarkt?

Corners! Live corners vind ik echt het leukste om bij te houden. Van een aantal competities hou ik nu al een aantal jaar alle corners bij en op basis van het wedstrijdverloop of de tussenstand kan je daar mooie dingen uithalen.

Mijn 2e favoriet is toch wel echt het ijshockey en dan bij voorkeur de NHL, mooie odds, veel markten en vooral heerlijk wisselvallig. 

Verantwoord spelen is key! Hoe doe jij dat?

Via Bankroll Management. Ik speel met een vast percentage van mijn bankroll en dan alleen het deel waar ik op dat moment ook mee werk. Ik haal dus regelmatig geld van mijn bankroll af om de bedragen onder controle te houden. Ik vind dat je geen bedragen in moet zetten waar je nerveus van wordt, mocht je verliezen dan zit je met de gebakken peren. “Speel nooit met geld dat je niet kan missen” is een veel gelezen tip, maar uiteraard ook wel helemaal waar. 

De ultieme raad voor een startende punter?

Start met één sport. Nog beter is het om maar met één competitie te beginnen, waarna je elke paar maanden langzaam iets erbij gaat doen. Als je dat leuk vindt en je hebt er ook de tijd voor, dan is het  beter veel van één onderwerp te weten dan van heel veel onderwerpen eigenlijk net te weinig.

Waarom moet je lid worden van de betFIRST Challengers?

Vooral omdat we in het eerste jaar al hebben laten zien winstgevend te zijn. Dat is de hoofdreden waarom je een groep wel of niet moet volgen, natuurlijk. Verder hebben we steeds meer win-acties en super mooie give aways. Bij de betFIRST Challengers hebben we ook elke week uitstekende boosted odds, is er steeds meer interactie met de leden en betekent elke nieuwe dag meer actie. De komende tijd werken we aan nog veel mooie projecten, dus ik raad iedereen zeker aan om lid te worden en ons te volgen.

Must See

More in Challengers