Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

BetFIRST gaat langdurige samenwerking aan met Antwerp FC

Vanaf komend seizoen zal het logo van betFIRST op de shirtjes van Royal Antwerp Football Club prijken. Het is meteen één van de grootste sponsordeals uit de geschiedenis van de club. Samen met betFIRST als nieuwe hoofdsponsor wil Antwerp FC verder doorgroeien als Belgische topclub. De samenwerking is een nieuwe mijlpaal in de snelle ontwikkeling van de club met stamnummer 1.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op de Jupiler Pro League vind je altijd op onze blog.

Investeren in de sport en haar rol in de maatschappij

Chief Marketing Officer van betFIRST Timothy Mastelinck is trots om de samenwerking met Antwerp FC aan te kondigen. Mastelinck is zelf een ex-jeugdspeler en bovendien nog steeds een trouwe Antwerp-fan. “Ik ken het DNA van de club zeer goed en die ligt volledig in lijn met betFIRST”, vertelt Mastelinck. “De club wil net zoals wij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en meer doen dan wat strikt van haar verwacht wordt.”

“We stonden bijvoorbeeld versteld van wat de Antwerp-fans voor de slachtoffers van de watersnood in Luik vorige zomer hebben gedaan. Dat is voor ons het Antwerp-DNA en dat doet geen enkele club in België hen na. We zetten dan ook graag onze schouders als founding partner mee onder de communitywerking van de club.”

Antwerp First

Eén van de belangrijkste aspecten van deze samenwerking is de uitbouw van die community werking onder de nieuwe naam Antwerp First. RAFC streeft naar inclusie van alle supporters en liefhebbers van de sport. Een aanzienlijk deel van de sponsorinkomsten zal dan ook worden ingezet om de Rood-Witte community verder te ontwikkelen. Naast betFIRST logo, zal ook de naam Antwerp First de komende seizoenen te zien zijn op de wedstrijdshirts, om zo het project de nodige visibiliteit te geven.

Langdurige overeenkomst

Ondanks de aankondiging op het mogelijk volledig verbod op sportsponsoring door aanbieders van kansspelen, schaart betFIRST zich voor de volle honderd procent achter dit project. De sponsordeal was overigens al lang rond voordat de minister met zijn plan naar buiten kwam.

“In 2011 heeft men gekozen om de kansspelmarkt te reguleren, met een duidelijke zorgplicht naar de consument toe”, verduidelijkt CMO Mastelinck. “Dit samenwerkingsmodel met maatschappelijke projecten is dé manier voor een duurzame langetermijnsponsoring. Een totaalverbod op dit soort sponsoring zou nefast zijn voor het voetbal, maar ook tal van andere sporten. In Italië is de illegale goksector sinds de invoering van een totaalverbod in 2019 met maar liefst 50% gestegen. In de illegaliteit is er helaas geen bescherming voor problematische gokkers. Een verbod zal het probleem wellicht alleen maar groter in plaats van kleiner maken.”

Must See

More in Jupiler Pro League