Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Voorbeschouwing JPL 2022-23: Club Brugge gaat voor een 4e titel op rij, mét nieuwe namen?

Voorbeschouwing Jupiler Pro League 2022-2023 Club Brugge

Het lijkt alsof Club Brugge gisteren nog maar de vijfde titel in zeven jaar binnenhaalde, maar binnen een dikke maand beginnen we er gewoon alweer aan. Een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League, mét een nieuwe coach en nieuwe wetten. We blikken alvast eens vooruit.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op de Jupiler Pro League vind je altijd op onze blog.

Carl Hoefkens

Hij kwam, hij zag, hij overwon. Zo kunnen we de passage van Alfred Schreuder bij Club Brugge het best omschrijven. De Nederlander kwam in de winter toe en moest de brokken proberen lijmen.

En of dat lukte… Hij kreeg blauw-zwart behoorlijk snel op de rails en leidde ze mee naar een derde titel op rij. De lokroep van oude liefde Ajax kon hij echter niet weerstaan. Enter, Carl Hoefkens.

Carl Hoefkens is als ex-speler én kapitein uiteraard al veel langer bekend bij Club Brugge. Al jaren zat hij in de staf, maar nu acht het bestuur van Club hem rijp om het Brugs schip te leiden.

Nieuwe kern?

Club Brugge teert al jarenlang op die ijzersterke as van spelers die er al jaren staan. Dank denken we uiteraard meteen aan Simon Mignolet, Hans Vanaken, Mats Rits, Brandon Mechele…

Maar ieder jaar weten ze toch opnieuw hun goudhaantjes te vinden. Charles De Ketelaere is meer dan ooit de chouchou, maar staat samen met Noa Lang voor een vertrek. AC Milan trekt aan de mouw van beide heren.

Daarnaast zijn er nog een hoop spelers die we volgend seizoen (wellicht) niet in blauw en zwart zullen zien: Fede Ricca, Faitout Maouassa, Matej Mitrovic, Bas Dost, Michael Krmencik, José Izquierdo… Een behoorlijke lijst dus.

Terugkerende huurlingen

Dé man van het moment is misschien wel Loïs Openda. De spits werd door Club Brugge twee jaar op rij uitgeleend aan Eredivisie-ploeg Vitesse en bloeide daar volledig open: 36 goals en tien assists is een knappe balans.

Ondertussen mocht Openda zelfs al proeven van de Rode Duivels en scoorde hij bij z’n debuut. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Hoefkens – zoals hij al aangaf – hem er graag bij wil hebben. Hij kent hem namelijk nog van in de jeugd.

Naast Openda keren er nog heel wat spelers terug: David Okereke, Thibault Vlietinck en Kamal Sowah bijvoorbeeld. Enkel die laatste lijkt deze zomer een herkansing te krijgen. Een zwakke voorbereiding? Dan volgt mogelijk een nieuwe uitleenbeurt.

En dan zwijgen we nog over Owen Otasowie, vorig seizoen gehaald voor een slordige €4 miljoen. De Amerikaan speelde nog geen seconde en vertrok naar z’n thuisland door mentale problemen. Maar eerder deze week stond hij daar weer, topfit volgens fysieke tests. Mogelijk zien we hem toch nog in actie voor Club Brugge.

Inkomende transfers

We zijn nog geen juli, maar toch zijn de Bruggelingen al zeer actief geweest op de transfermarkt. Ze pakten vooral uit met Ferran Jutgla, Spaanse aanvaller van Barcelona B waar hij topschutter werd afgelopen seizoen.

Bjorn Meijer legden ze al eerder vast. De Nederlander komt over van het Nederlandse Groningen voor enkele miljoenen en moet een extra optie bieden op de (wing)backpositie.

Daarnaast gonst het vooral van geruchten dezer dagen. De felbegeerde transfer van Casper Nielsen staat volledig op de klippen: Union vraagt teveel geld en Club haakte vooralsnog af.

Het ziet er naar uit dat Mannaert en co fel op zoek zijn naar een targetspits met ervaring, want de namen van Benik Afobe en Andy Carroll, ooit voor €41 miljoen naar Liverpool, doen de ronde. Die laatste werd zelfs fysiek getest.

Omdat de optie Nielsen lijkt weggevallen, blijft Club dus wel op zoek naar een acht. Mats Rits is namelijk nog even uit. Daarnaast zullen inkomende transfers vooral afhangen van vertrekkers. Zo is ook Stanley Nsoki naar verluidt grof wild op de transfermarkt.

Het lijkt dus duidelijk: Carl Hoefkens mag volgend seizoen een vierde titel op rij proberen te bewerkstelligen met een behoorlijk nieuw team maar mét de behouden centrale as.

Must See

More in Jupiler Pro League