Verbind je met ons

HomeLa Liga

Barcelona-Espanyol: Kan nieuwe coach Xavi meteen een succesje boeken in de derby?

Barcelona

Terug van weggeweest! Niet enkel de derby – Espanyol vertoefde namelijk een jaartje in de Segunda Division -, maar ook Xavi Hernández. De voormalige publiekslieveling van het Catalaanse publiek keert terug naar het oude nest en dit keer als trainer.

Nadat Ronald Koeman bij het huisvuil werd gezet na de beschamende nederlaag tegen Rayo Vallecano moet Xavi Barcelona nieuw leven inblazen. En dat mag hij komend weekend meteen doen in een topwedstrijd, want Espanyol komt over de vloer. Weet Xavi meteen z’n eerste derby te winnen? Je leest er alles over bij betFIRST.

Online weddenschappen afsluiten? Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Defensie op punt zetten

Het eerste dat Xavi zal doen? Dat is ongetwijfeld proberen te zorgen voor een stabiele defensie. Want dat die zo lek als een mandje was tot nu toe, is een open deur intrappen. Het zou ons niet verbazen dat Xavi dus vooral meteen de nul wil houden.

Misschien zien we achteraan ook enkele wijzigingen, want El Profe gaf persona non-grata Samuel Umtiti voor de volledige groep complimenten voor zijn prestaties op training.

Bovendien goed om te weten: Espanyol kon al vier wedstrijden niet scoren in Camp Nou. Het laatste doelpunt dateert al van december 2016, toen David Lopez de netten deed trillen.

Kan Barcelona opnieuw defensieve stabiliteit vinden met een terugkerende Piqué, Eric Garçia en Araujo?

Espanyol scoort niet tegen Barça (notering van 2.15)

 

Ongelofelijke reeks

Zeggen dat Espanyol het niet bijster goed doet op bezoek bij Barcelona, is een serieus understatement. Voor de laatste keer dat Espanyol ook maar een puntje meepakte uit Camp nou moeten we al terug naar februari 2009. U hoort het goed, 2009.

Stadsgenoot Barcelona lijkt dus een enorm zwart beest: ze boekten al dertien thuisoverwinningen op een rij in de derby. En ook niet zomaar overwinningen, vaak vrij comfortabel…

In de laatste acht thuisduels tegen Espanyol won Barcelona in zeven gevallen met meer dan twee doelpunten verschil. Vijf keer scoorden ze zelfs vier doelpunten of meer.

Wordt de ketchupfles nog eens bovengehaald in Camp Nou komend weekend?

Asian handicap Barcelona -1,5 (notering van 2.12)

Must See

More in La Liga