Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Antwerps kwartet moet Gentse drietand neutraliseren

Wesley Hoedt - Antwerp FC

De meest gevreesde ploeg van het land tegen het best voetballende team van België. De op zes na slechtste verdediging van de Jupiler League vs het meest tot de verbeelding sprekende aanvalstrio van de competitie. Dat is Antwerp – Gent in een notendop. En drie dagen later is het opnieuw zover.

De zege tegen Club Brugge heeft alvast aangetoond dat de mafkezen van Antwerp op de Bosuil in staat zijn om elke Belgische ploeg te kloppen. Opvallend genoeg komt de Great Old vooral net na rust op toerental. Er is geen enkele ploeg die nog maar in de buurt komt van de tien doelpunten die Antwerp scoorde van minuut 46 tot minuut 60.

Maar László Bölöni zal niet kunnen ontkennen dat zijn verdediging hem zorgen baart. In veertien duels hield Antwerp slechts een keer de nul tegen STVV (2-0). Ritchie De Laet, Wesley Hoedt, Dino Arslanagic en Aurélio Buta, al enkele weken het vaste kwartet achteraan, zullen dus hun handen meer dan vol hebben met het fenomenale Gentse drietal bestaande uit Laurent Depoitre, Jonathan David en Roman Yaremchuk. In competitieverband zijn er maar drie matchen geweest waarin geen enkele van de drie aanvallers wist te scoren.

Bij Antwerp staat Dieumerci Mbokani met stip op een wat betreft het incasseren van een gele kaart. In zijn laatste drie duels tegen Gent kreeg Dieu telkens geel onder de neus geduwd.