Verbind je met ons

HomePremier League

Agüero moet twee keer scoren om legende Henry bij te halen

Kun Aguero - Man City

De tijd dat de spelers van Manchester City met blozende wangen aan een match begonnen tegen Chelsea is definitief voorbij. Sinds de Citizens in 2012 in apocalyptische omstandigheden de titel wonnen, de eerste in het Premier League-tijdperk, is het machtsorgaan gevestigd in het Etihad Stadium. En welke speler is de rode draad in alle successen van City? Sergio Agüero.

De Argentijnse pocketspits zit intussen aan 173 goals in de Premier League en zal dit seizoen wellicht Thierry Henry (175 doelpunten), Frank Lampard (177 doelpunten) en Andy Cole (187 doelpunten) voorbij steken. En alles wijst erop dat Agüero ook dit weekend zal scoren: hij maakte vijf doelpunten in zijn laatste zes thuiswedstrijden en zit aan acht treffers in zes duels tegen Chelsea. Nog geen jaar geleden kroonde hij zich nog tot hattrick koning toen de Londenaars genadeloos aan flarden werden gescheurd (6-0).

Met 3,17 doelpunten per match is City de best scorende thuisploeg van de Premier League. Vreemd genoeg verspeelde het op eigen veld dit seizoen al meer punten dan in de volledige vorige campagne. Chelsea kan na Tottenham (2-2) en Wolverhampton (0-2) de derde ploeg zijn die minstens een punt pakt in het Etihad Stadium.

Op verplaatsing scoren is totaal geen probleem voor de Blues. Ze wonnen vijf van hun zes uitwedstrijden en troffen daarin achttien keer raak! Maar Frank Lampard moet dringend zijn lekkende verdediging aanpakken. Slechts acht teams doen slechter dan de zeventien tegendoelpunten van Chelsea.

Must See

More in Premier League