Verbind je met ons

HomeChampions League

Houdt Club Brugge een dolend Galatasaray van 1ste Champions League-doelpunt?

Galatasaray - FC Bruges

Vierde keer goede keer voor Club Brugge? Thuis tegen Galatasaray, in Madrid en op het veld van PSG hadden de Bruggelingen meer moeten puren dan de twee punten die ze uiteindelijk bij elkaar hebben geraapt. Maar dat is nu eenmaal het lot van een meelopertje in de Champions League dat slechts een van zijn laatste zestien groepswedstrijden kon winnen.

Club weet waar het aan toe is in het Türk Telekom Stadium: bij winst zijn ze zeker van Europees voetbal na de winterstop. Met een beetje meeval – indien PSG minstens een punt pakt in Santiago Bernabéu – strijdt Philippe Clement met zijn team zelfs nog mee voor de tweede plaats. Maar dat zijn zorgen voor later, want eerst moet Galatasaray eraan.

Ondanks het ontbreken van sterkhouders als Radamel Falcao, Steven N’Zonzi, Florian Andone en oude bekende Christian Luyindama oogt het team van de legendarische trainer Fatih Terim mooi op papier. Maar jongens als Ryan Babel, Sofiane Feghouli, Mario Lemina, Younes Belhanda en Yuto Nagatamo lijken na het winnen van de titel vorig seizoen verzadigd en overstijgen zelfs de Turkse competitie niet meer. Het Galatasaray anno 2019 – 2020 boezemt weinig schrik in en zou voor dit Club Brugge een hapklare brok moeten zijn.

In de Süperlig staat Cimbom pas achtste en van alle deelnemers aan de groepsfase is Galatasaray de enige ploeg die nog niet kon scoren. In de laatste tien thuiswedstrijden op het kampioenenbal kwam Galatasaray vijf keer niet tot scoren en incasseerde het gemiddeld 1,7 doelpunten binnen de negentig minuten. Aangezien twaalf van die zeventien tegendoelpunten voor rust vielen, moeten de Bruggelingen de gastheren van bij de aftrap onder druk zetten.

Minder dan 2.5 goals in de wedstrijd @ 1.95
Club Brugge wint (terugbetaald indien gelijkspel) @ 1.64

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League