Verbind je met ons

HomeChampions League

Genk bidt dat Noorse wonderboy Haaland de aftrap niet haalt

HAALAND-SALZBURG

Na Sef Vergoossen, Mario Been en Felice Mazzu is het de beurt aan Hannes Wolf om Genk aan een eerste groepszege in de Champions League te helpen. Wolf klopte met neo-tweedeklasser Stuttgart ooit Dortmund (3-1) en loodste tweedeklasser Hamburg vorig seizoen naar de halve finales van de DFB-Pokal, maar zijn debuut op de Europese planken vanavond tegen RB Salzburg is van een andere grootteorde. De stand in groep E liegt niet: Genk bracht er nog niet veel van terecht en heeft een mirakel nodig om de laatste plaats te vermijden.

De 6-2 optater in Salzburg begin september heeft aangetoond dat de Limburgers zwaar tekortkomen op defensief vlak. Na Rode Ster Belgrado (19 tegendoelpunten) en Olympiacos (14 tegendoelpunten) heeft Genk zelfs de slechtste verdediging van alle 32 deelnemers. Sinds de start van het seizoen hield Genk in totaal zes keer de nul in 22 duels. De kans dat er niet gescoord wordt, is dus bijna nihil. En dat is ook de verdienste van RB Salzburg. In zijn laatste 66 duels eindigde er slechts een match op een brilscore.

De Oostenrijkers zullen hun uitstekende uitreputatie in stand willen houden. Dit seizoen verloren Die Roten Bullen maar een keer op verplaatsing en dat was niet toevallig op het veld van Liverpool. RB Salzburg gaf Adrian drie keer het nakijken en het is de enige ploeg die Liverpool echt aan het wankelen bracht op Anfield. Genk moet vooral hopen dat de Noorse wonderboy Erling Haaland, die afgelopen weekend verstek moest geven door een knieprobleem, de aftrap niet haalt. Want de pas 19-jarige spits zit aan zeven doelpunten in 271 minuten en scoorde tot dusver in elk Champions League-duel.

Erling Haaland scoort @ 1.74
RB Salzburg wint & over 2.5 goals in de wedstrijd @ 1.90

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League