Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Goalgetter Boli moet einde maken aan 11 jaar zonder zege in Genk

Jonathan Boli - STVV

Vergeet de bewogen derby van twee maanden geleden op Stayen die op 3-3 eindigde. Twee hoofdrolspelers van toen, Felice Mazzu en Marc Brys, werden uit het scenario geschrapt en vervangen door Hannes Wolf en Nicky Hayen. Bovendien zijn Genk en STVV zijn er intussen zo slecht aan toe dat er deze keer niet met open vizier gestreden zal worden.

Of het moet zijn dat Wolf het aandurft om Mbwana Samatta en Paul Onuachu, samen goed voor elf doelpunten in de Jupiler League, aan elkaar te koppelen vooraan. Met hun kracht en lengte zouden de twee spitsen alleszins een dodelijk duo vormen. Al moet Samatta wel zo vlug mogelijk zijn torinstinct terugvinden op de Belgische velden. Met drie doelpunten in vijf duels doet Samatta het uitstekend in de Champions League doet Samatta het uitstekend, maar in de competitie wil het voorlopig niet lukken. In zijn laatste tien matchen scoorde de Tanzaniaan slechts een keer. Het contrast met Yohan Boli kan niet groter zijn: de Frans-Ivoriaanse aanvaller zit aan acht goals in elf matchen. Opvallend genoeg maakte Boli slechts een doelpunten in de eerste helft.

Bij STVV maken ze zich geen illusie: ze weten dat ze in de Luminus Arena een mirakel nodig zullen hebben om punten te pakken. De laatste overwinning van op het veld van Genk is alweer geleden van 22 februari 2008 (0-1). Een tijdperk waarin de waterdragers van het team huidig trainer Nicky Hayen en team manager Peter Delorge waren.

Beide teams scoren @ 1.76
Hoekschoppen 3-way: meer dan 10 @ 1.95

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League