Verbind je met ons

HomeBasketbal

Luikse Reus Hervelle moet Giants van 2e bekerzege op rij houden

All ready for the Belgian Basketball cup final between the Antwerp Giants and Spirou Charleroi

De 36-jarige Axel Hervelle heeft een missie: na jaren van ontbering moet hij Spirou Charleroi weer naar de top brengen. De laatste prijs van Charleroi was de titel in 2011 en sindsdien verstevigde BC Oostende stelselmatig zijn positie van marktleider.

Het ideale scenario voor Hervelle? Afscheid nemen met een prijs en dan aan zijn reconversie beginnen als sportief directeur in de Dôme. Om sentimentele redenen zullen de neutrale toeschouwers in Vorst Nationaal – als die er zijn – dus de kant van Hervelle/Spirou Charleroi kiezen.

Op de afspraak

Antwerp Giants kan rekenen op de vocale steun van zijn luidruchtige legioen en de ploeg weet sinds een aantal jaar hoe het zich moet gedragen op belangrijke afspraken.

Midden februari stonden de twee ploegen nog tegenover elkaar in de Lotto Arena en toen won Antwerp Giants met 86-72 dankzij een ferme eindspurt in het derde quarter. Bovendien missen de Henegouwers de geschorste pivot Khalid Boukichou.

Twee keer op rij?

Na een verpletterende dominantie van BC Oostende – de kustploeg won de beker van 2013 tot 2018 – heeft Antwerp Giants alles in handen om voor het tweede jaar op rij te triomferen in het bekertornooi.

 

Must See

More in Basketbal