Verbind je met ons

HomeBasketbal

NBA: zet het in je agenda!

LeBron James from the LA Lakers probably still is the biggest star in the NBA - returning on betFIRST TV

Op wat binnenlandse issues na lijken sportevenementen beetje bij beetje weer te mogen opstarten. Zo zagen we de voorbije weken terug voetbal in onder meer Engeland, Italië, Spanje en Duitsland. En nu is het ook de beurt aan de sterren van de National Basketball Association oftewel NBA om weer op het parket van zich te laten spreken.

Op 26 juni kregen miljoenen basketbal fans heuglijk nieuws te horen via de officiële Twitter-account van de NBA: het seizoen zou worden hervat op 30 juli 2020. Sinds maart begon de NBA al te werken aan een gezondheids- en veiligheidsplan en bepaalde protocollen om een soepel verloop van zijn basketbalwedstrijden te kunnen garanderen. Michele Roberts, uitvoerend directeur van de spelersbond, was destijds blij met de vooruitgang en zei: “Het is erg spannend om de herstart van het seizoen 2019-2020 te mogen aankondigen.”

Na een afwezigheid van meer dan vier maanden zullen 22 van de 30 ploegen deelnemen aan de herstart. Ze spelen elk acht westrijden om het reguliere seizoen af te sluiten, daarna worden er mogelijk barrages gespeeld (de zogenaamde play-in games) om de achtste plaats voor elke conference te bepalen. Volgens verschillende bronnen zal de finale wedstrijd (een mogelijke game 7 tijdens de NBA Finales) uiterlijk op 13 oktober 2020 plaatsvinden. Een overzicht van de hele NBA-kalender:

  • 30 juli: Start van het reguliere season
  • 15-16 augustus: Eventuele barrages (play-in games)
  • 17 augustus: Start playoffs
  • 30 augustus: Familiebezoek
  • 31 augustus tot 13 september: Tweede ronde van de playoffs
  • 15 tot 28 september: Conference Finales
  • 30 september: Start NBA Finales
  • 13 oktober: Game 7 van de NBA Finales

Herstart NBA: mogen we veranderingen verwachten?

De herstart van het reguliere basketbalseizoen betekent ook goed nieuws voor alle betFIRST spelers, want zij kunnen terug inzetten op hun favoriete basketwedstrijden. Alle markten waar je voordien op kon inzetten zullen terug aanwezig zijn. Maak je dus klaar om je baskethelden opnieuw aan te moedigen en beleef net als voor de lockdown weer plezier aan je bets op de NBA!

De sterren van de NBA zijn een tijdje weg geweest maar dat betekent niet dat ze verroest aan aan de herstart beginnen. Tijdens de voorbereiding zagen we al enkele erg straffe wedstrijden. Denk maar aan Orlando tegen de Clippers, Washington vs Denver, New Orleans – Brooklyn en de clash tussen Sacramanto en Miami.

Maar ook andere teams hebben al tegen elkaar gespeeld en zullen dat blijven doen tot 28 juli. Dankzij deze “scrimmage”-wedstrijden hebben de spelers tijd om weer in vorm te komen en kunnen nieuwe tactische strategieën uitgetest worden nog voor de officiële hervatting. Die break van vier maanden zal dus zeker een impact hebben op het spel van sommige spelers, maar toch verwachten we een hoogstand vervolg van de NBA vol verrassende wendingen.

LA Clippers vs Dallas Mavericks

LA Clippers vs Dallas Mavericks

Wedden op basket

Ben je een leek wat betreft wedden op basketbal bij betFIRST? Weet dan dat er een erg breed scala aan weddenschapstypes bestaat om uit te kiezen. Uiteraard kan je simpelweg op de uitkomst van de wedstrijd wedden waarbij je kiest welk team zal winnen. Maar daarnaast kan je bijvoorbeeld ook het aantal punten voorspellen dat tijdens een basketbalwedstrijd wordt gescoord: meer dan of minder dan X punten. Ook op de prestaties van spelers individueel kan er ingezet worden. Denk dan aan het aantal punten dat ze zullen scoren, hoeveel rebounds ze zullen pakken en nog veel meer. Je kan dus inzetten op al jouw favoriete spelers van Tristan Thompson over James Harden tot Stephen Curry.

Wedden waar en wanneer je wil

Of je nu een punter bent die strak zijn bankroll management in het oog houdt of net een last-minute gokker bent: betFIRST zal voldoen aan jouw behoeften en jouw stijl van basketbal betting. Bij betFIRST kan je basketbalweddenschappen plaatsen wanneer je maar wil: of dat nu pre-live of tijdens de wedstrijd zelf is. Al zijn dat uiteraard twee totaal verschillende ervaringen! In het ene geval neem je de tijd om uitgebreid na te denken over je weddenschap, in het andere grijp je spontaan een kans dit zich voordoet tijdens de wedstrijd in kwestie.

30 juli nadert snel. Het is dus dringend tijd om terug te beginnen nadenken over je betting strategie. Kies je wedstrijden, zoek naar interessante markten en bepaal je bankroll! Het seizoen wordt overigens heropgestart door twee geweldige teams: de New Orleans Pelicans versus de Utah Jazz… Place your bets!

Must See

More in Basketbal