Suivez-nous

HomeChallengers

Wat mogen we verwachten op de European Open in Antwerpen, het belangrijkste tennistoernooi in België!

Het grootste evenement op de Belgische ATP kalender gaat naar goeie gewoonte door op de hardcourts van de Lotto Arena in Antwerpen. Dit ATP250 World Tour event start op zondag 16 oktober met een aantal qualifiers om op maandag met het hoofdtornooi te beginnen. Zondag kennen we dan de opvolger van Jannik Sinner die er jammer genoeg niet zal bij zijn dit jaar.

Wie zijn dan wel de kanshebbers?

Dit jaar treden er maar liefst 3(!) Grand Slam winnaars aan: Andy Murray, Dominic Thiem en Stan Wawrinka. In 2019 won Murray nog de finale van Wawrinka, wat aangeeft dat deze toppers dit tornooi wel degelijk serieus nemen. Of zij de te kloppen mannen zijn, durven we in vraag te stellen omdat ze alle drie nog op zoek zijn naar hun beste vorm.

De grootste namen die Normann dit jaar kon strikken zijn Hubert Hurkacz en Felix Auger-Aliassime. De  laatst genoemde klopte kampioen Sinner dit jaar al twee keer en boekte in 2022 zijn eerst ATP toernooizege. Van Hurkacz onthouden we vooral zijn halve finale op Wimbledon, waar hij onder meer grote namen klopte zoals onder andere Medvedev.

Outsiders zijn er altijd te vinden, maar opmerkelijk zijn toch nog de 4 verloren finales van Schwartzmann op dit evenement, die altijd in Antwerpen lijkt te pieken. Waarom niet Goffin die dit najaar toch al Alcaraz wist te kloppen? Zijn motivatie zal alleszins door het dak van de Lotto Arena prijken!

 

De kaart van de jeugd

Zoals elk jaar geeft dit tornooi kansen aan jongere spelers. In 2019 was Zizou Bergs nog de revelatie van het tornooi dat eindigde met een spannende driesetter tegen Khachanov. Hij zal ook dit jaar weer aanwezig zijn, maar niet meer als jongste Belg. Deze eer is weggelegd voor het nummer 2 van het juniorencircuit, Gilles-Arnaud Bailly. Hij speelde dit jaar de finale op Rolland Garros en de US open voor de junioren. Hij wordt gezien als de coming man van het Belgische tennis en kan de European Open gebruiken als springplank naar het hoogste niveau.

 

Dubbelspel

Ook dit jaar zal Lloyd Harris aantreden in het dubbelspel met zijn coach, Xavier Malisse. Zoals vorig jaar spelen zij zonder druk en dat werpt hopelijk weer zijn vruchten af. Ze speelden de halve finale en ook dit jaar zouden ze wel eens ver kunnen geraken. Uiteraard zonder het ervaren Belgische dubbel duo Gillé-Vliegen gerekend, die meekunnen met de wereldtoppers in deze discipline. Zij zullen er dit jaar alles aan doen om de titel te behalen in hun thuisland.

 

Waarop kan je best inzetten?

Gezien het relatief snelle hardcourt veld zou je toch verwachten dat de sterkere serveerders in het voordeel zijn. Over 10.5 games of zelfs tie-breaks zijn live te spelen bij betFIRST, als je ziet dat beide spelers makkelijk hun service behouden in de eerste games.

Echter is op dit niveau een opslag alleen niet voldoende wat ook gebleken is uit de topprestaties die onder andere Schwartzmann hier elk jaar levert. Qua outright lijkt het dus gissen. Al zullen de allrounders er hier altijd kortbij zijn. Als je dan toch moet kiezen, lijken de skills van Felix Auger-Aliasime de perfecte combinatie voor dit tornooi.

Het zal uitkijken zijn naar value op de jonge talenten zoals Bailly en Bergs (ook buitenlandse youngsters zijn aanwezig: Korda, Brooksby en Draper) die je op basis van hun motivatie altijd kan spelen op game handicap. Voor Goffin kan je dezelfde beredenering neerzetten. Alleen moet je van hem verwachten dat hij matchen ook tot een goed einde kan brengen. Met ranking 62 zal hij geen reekshoofd zijn dus is het afwachten tegen wie hij mag beginnen of we daadwerkelijk voor een win of voor de game handicap zullen gaan.

Tenslotte zullen Malisse en Harris in het dubbelspel eveneens sterk afhankelijk zijn van hun loting omdat ze amper dubbelpunten hebben verzameld. Hier kan je best wedden op game handicap of een kleinere hoeveelheid op winst daar ze vorig jaar bewezen om te kunnen verrassen. Gillé-Vliegen zullen wel bij de topreekshoofd behoren en worden dus verwacht van op zijn minst 2 overwinningen te kunnen boeken.

 

De beste noteringen voor de European Open in Antwerpen, vind je uiteraard bij betFIRST, zowel voor pre-match weddenschappen als voor live wedden. Hou ook de betFIRST Challengers Facebookpagina in de gaten voor specifieke tips! Van zodra de loting en odds er zijn, worden ze in onze groep geplaatst.

À ne pas manquer

Plus de Challengers