Verbind je met ons

HomeVoetbal

Zorgt AA Gent voor de allereerste Belgische zege in de Conference League ?

Naast de Champions League en de Europa League krijgen we dit seizoen nog een derde Europese competitie: de Conference League. Anderlecht en AA Gent vertegenwoordigen ons land in deze gloednieuwe competitie. AA Gent komt als eerste aan de beurt in de tweede voorronde.

De Buffalo’s nemen het donderdag 22 juli op tegen Vålerenga uit Noorwegen. Aftrap om 20u30 in de Ghelamco Arena. De meest interessante noteringen voor voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

 

Conference League

De UEFA heeft dit jaar een nieuw toernooi gecreëerd, zodat ook kleinere federaties kunnen proeven van Europees clubvoetbal. AA Gent begint aan de twee voorronde, Anderlecht komt pas in actie tijdens de derde voorronde. In de laatste voorronde komen de ‘grote’ namen erbij met onder meer Tottenham, Villarreal, Union Berlin, AS Roma en Rennes.

Anderlecht en Gent strijden niet alleen voor een mooie geldbonus. De eindwinnaar van de Conference League mag namelijk ook rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League in het daaropvolgend seizoen.

 

Meer kwaliteit

Vålerenga eindigde in de Eliteserien, de Noorse eerste klasse, slechts op een vijfde plaats. AA Gent eindigde op een zevende plaats, maar de Belgische competitie staat uiteraard veel hoger aangeschreven. De Buffalo’s kwalificeerden zich na het winnen van Play-Off 2.

Het klasseverschil tussen beide ploegen is ook duidelijk merkbaar in hun kernwaarde. Bij Gent mogen ze rekenen op een kern van rond de 75 miljoen euro. De Noren moeten het met een selectie stellen die bijna tien keer minder waard is: 7.6 miljoen euro.

AA Gent zou in principe geen problemen mogen hebben met Vålerenga.

AA Gent wint (notering van 1.44)

 

Snel scoren

Amper drie dagen na de wedstrijd tegen Vålerenga moet AA Gent alweer aan de slag. Zondagavond staat namelijk hun openingswedstrijd in de Jupiler Pro League op het programma. De Bufallo’s nemen het op tegen STVV. Gent heeft er dus alle baat bij om de klus tegen Vålerenga zo snel mogelijk te klaren en zo weinig mogelijk energie te verspillen. Vroeg scoren en daarna de wedstrijd dood maken lijkt dan ook het beste plan voor de Gentenaars.

Meest aantal doelpunten in de eerste helft (notering van 2.90)

 

Must See

More in Voetbal