Verbind je met ons

HomeWielrennen

Zien we een opvallende tweestrijd tussen van Aert en Philipsen in Gent-Wevelgem?

In Gent-Wevelgem rijden de renners al een tijdje niet meer, zoals de naam wel doet vermoeden, van Gent naar Wevelgem.

Het peloton krijg wel een 261 kilometer lange rit door het zuiden van West-Vlaanderen voorgeschoteld. Het startschot wordt gegeven in Ieper.

Jasper Philipsen en Wout Van Aert zijn na hun overwinningen in respectievelijk de Classic Brugge–De Panne en de E3 Saxo Classic de topfavorieten komende zondag.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Gent-Wevelgem vind je hieronder.

Twee op een rij voor WVA?

Geen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, zij passen voor deze Gent-Wevelgem. Wout van Aert verschijnt wel aan de start.

Bij afwezigheid van de Nederlander en de Sloveen komt je dan uiteraard al snel uit bij van Aert als topfavoriet.

Zeker als je weet dat Gent-Wevelgem een klassieke koers is met hoogstwaarschijnlijk een sprint op het einde. Het kan niet meer op het lijf van van Aert geschreven zijn dan dat.

De renner van Jumbo-Visma toonde de afgelopen weken trouwens dat hij echt wel in topvorm zit.

Zo was hij al sterk in de Tirreno-Adriatico, werd hij tweede in Milaan-San Remo en als kers op de taart eerst in de E3 Saxo Classic.

Daarin klopte hij van der Poel en Pogacar in de sprint. Dat moet van Aert écht wel heel veel vertrouwen opleveren.

Zoals altijd kan van Aert ook weer rekenen op een uitstekende ploeg. Onder meer Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck moeten hem begeleiden naar de eindmeet.

Van Aert wint (notering van 4.75)

 

De Vlam van Ham

We hadden het aan het begin van dit seizoen nooit gedacht, maar wij schrijven Jasper Philipsen op als één van de topfavorieten voor Gent-Wevelgem.

Na een slechte start in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne pakte hij uit met twee ritzeges in de Tirreno-Adriatico.

Zijn huzarenstukje volgende een kleine twee weken later in de Classic Brugge-De Panne.

De pure sprinter ontpopte zich plots tot een ware Flandrien door de koers in weer en wind hard te gaan maken.

Hij trok uiteindelijk met Yves Lampaert, Frederik Frison en Olav Kooij naar de meet, waar hij het ook nog eens op een fenomenale manier afmaakte.

De nog steeds maar 25-jarige Philipsen lijkt op deze manier naar zijn beste vorm ooit te groeien en dat maakt hem een geduchte tegenstander in Gent-Wevelgem.

We wisten al dat de Vlam van Ham één van de –zo niet dé snelste- mannen van het peloton is, maar als hij nu ook als een echte Flandrien gaat beginnen koersen, schrijf hem dan maar op voor nog heel wat overwinningen de komende jaren.

Philipsen wint (notering van 4.75)

Must See

More in Wielrennen