Verbind je met ons

HomeWielrennen

E3 Saxo Classic: Opnieuw winst voor van der Poel of is de Jumbo-Vismatrein een maat te sterk?

Vrijdagmiddag staat er heel wat schoon volk aan de start in Harelbeke voor de E3 Saxo Classic.

Het wordt meteen de laatste échte test voor Vlaanderens mooiste mét een nieuw duel tussen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar.

Kan de Nederlander zijn kunstje van in Milaan-San Remo nog eens overdoen? Of zal van Aert zichzelf opvolgen? Of wordt het toch Pogačar die zijn tweede ééndagsoverwinning van dit seizoen pakt?

Eén ding is zeker, met deze Ronde van Vlaanderen ‘light’ zullen we ons vrijdag niet vervelen!

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze E3 Saxo Classic vind je hieronder.

MVDP

Vrijdag zullen er uiteraard ook weer een pak outsiders zijn zoals Filippo Ganna, Christophe Laporte, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Biniam  Girmay, Mad Pedersen, Valentin Madouas,…

Het zijn een handvol namen die ook kans maken op de eindoverwinning, al lijkt dat eerder onwaarschijnlijk.

Na het machtsvertoon in Milaan-San Remo verwachten wij ons opnieuw aan een strijd waarbij minstens ook de ‘grote drie’ bij betrokken zullen zijn.

Vooral van der Poel zal vrijdag als topfavoriet aan de start verschijnen. Hij liet vorige week op de Poggio zien dat hij echt wel in topvorm zit.

Wegrijden van een groepje met Pogacar, van Aert en Ganna is dan ook niet veel gegeven.

Het is dan ook niet onlogisch dat we de Nederlander als winnaar voor deze E3 naar voren schuiven.

Met Søren Kragh Andersen en Quinten Hermans krijgt van der Poel overigens nog twee erg sterke compagnons van Alpecin-Deceuninck met zich mee.

Deze E3 Saxo Classic staat bovendien nog niet op het indrukwekkende palmares van van der Poel en daar zal hij maar wat graag verandering in brengen.

Van der Poel wint (notering van 4.75)

 

TJV

Gezien Pogacar al liet verstaan dat hij deze E3 enkel rijdt ter voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, kiezen we als tweede favoriet voor van Aert.

Ook van Aert staat met dezelfde ingesteldheid aan de start, met het enige verschil dat de renner van Jumbo-Visma dit seizoen nog geen overwinning achter zijn naam kon schrijven.

Een overwinning in deze E3 zou dan ook enorm veel deugd doen in de aanloop naar zijn hoofddoel van dit voorjaar: De Ronde.

Dat moet ook de ploegleiding gedacht hebben, want Jumbo-Visma start in de E3 voor het eerst met haar sterkste ploeg.

Kopman Wout van Aert wordt namelijk omringd door Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck.

Op die laatste na zijn dat allemaal namen die in principe ook zelf deze E3 zouden kunnen winnen.

Het feit dat ze resoluut de kaart van Aert trekken, wil ook zeggen dat ze hem deze overwinning echt wel gunnen. Die gunfactor is trouwens één van de grote sterktes van dit Nederlandse team.

Vorig jaar nog won van Aert na een fantastisch ploegenspel waarin hij en Laporte uiteindelijk samen konden ontsnappen. De Fransman liet nadien ook de zege aan zijn kopman.

Als ze dat kunstje bij Jumbo-Visma deze vrijdag nog eens kunnen opvoeren, maakt van Aert enorm veel kans op de eindzege.

Van Aert wint (notering van 5.00)

Must See

More in Wielrennen