Verbind je met ons

HomeWielrennen

Milaan-San Remo: het eerste duel tussen Pogacar en van Aert!

De lente staat voor de deur en dat wil zeggen dat het tijd is voor het allereerste wielermonument van dit seizoen: Milaan–San Remo

De renners mogen zich zaterdag opmaken voor een 294 kilometer lange rit van Abbiategrasso naar de Tre Capi, de Cipressa en de Poggio om uiteindelijk te eindigen op de Via Roma in San Remo.

Het wordt meteen ook de eerste strijd tussen zwaargewichten Tadej Pogacar, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe.

Daarnaast wordt het indrukwekkende deelnemersveld aangevuld met renners als Matej Mohoric, Jasper Stuyven, Jasper Philipsen, Arnaud De Lie, Mads Pedersen, Christophe Laporte, Caleb Ewan en Biniam Girmay.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Milaan-San Remo vind je hieronder.

Sloveense wielergod

Als het gaat om de favorieten kan je niet rond Tadej Pogacar. Het seizoen is nog maar pas begonnen, maar de Sloveense wielergod heeft al weer zeven overwinningen en twee eindklassementen te pakken.

Het begon al goed met een zege in de Clásica Jaén Paraíso Interior. Daarna volgden vier etappewinsten in de Ruta del Sol, inclusief het eindklassement.

In Parijs-Nice won Pogacar de 4e, 7e en 8e etappe. Goed voor het eindklassement, puntenklassement én jongerenklassement.

Terwijl het gros van de wielerwereld droomt van één overwinning, moet de Sloveen in principe zijn eerste koers dit jaar nog verliezen.

Het bewijst nog maar eens hoe ongelofelijk sterk Pogacar is.

Hij is dan ook dé favoriet om deze Milaan-San Remo voor de allereerste keer in zijn carrière te winnen.

Pogacar wint (notering van 8.00)

 

Team Jumbo-Visma

Als er iemand Pogacar het vuur aan de schenen kan leggen is dat ongetwijfeld Wout van Aert.

De renner van Jumbo-Visma stond voorlopig alleen nog maar aan de start van de Tirreno-Adriatico, maar ondanks het feit dat hij geen ritoverwinning op zak kon steken, gaf hij een bijzonder goede indruk.

Van Aert won Milaan-San Remo trouwens al een keertje, iets wat Pogacar nog niet lukte.

Jumbo-Visma is overigens dé ploeg van het moment. Mannen als Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck en Jan Tratnik zullen dan ook geen moment twijfelen om zich in het zweet te rijden voor hun kopman.

Ook Attila Valter kan zich geen tweede ‘misstap’ veroorloven en zal maar wat graag aan zijn Nederlandse werkgever willen tonen dat hij ook een uitstekende knecht kan zijn.

Met zo’n gigantisch sterke ploeg rond zich zou het ons verbazen dat van Aert niet mee zal zijn als ze aan de Poggio komen… en dan wordt het pas écht gevaarlijk.

Iemand als Pogacar zal liefst en vooral van Aert niet willen meenemen naar de sprint, maar hem er afrijden dat is uiteraard ook allesbehalve van zelfsprekend.

Vorig jaar probeerde de Sloveen tot drie maal toe om weg te rijden op de Poggio, maar daar slaagde hij toen niet in.

Als dat ook dit jaar niet lukt en hij moet met van Aert naar de sprint, dan geven we de explosieve Belg toch net dat tikkeltje meer kans op de overwinning.

Aangezien bovenstaande uiteraard een meer dan reëel scenario is, duiden we ook zeker en vast van Aert aan als mogelijk winnaar van deze Milaan-San Remo

Van Aert wint (notering van 6.00)

Must See

More in Wielrennen