Verbind je met ons

HomeWielrennen

Levert Parijs-Nice opnieuw een titanenstrijd tussen Pogacar en Vingegaard op?

Wielrennen tour cycling POGACAR Tadej en VINGEGAARD Jonas Jumbo-Visam UAE

Dat het een druk koersvoorjaar wordt, dat zullen de renners geweten hebben. Amper één dag na de officieuze klassieker Strade Bianche gaat namelijk Parijs-Nice van start.

Op zondag 5 maart wordt het startschot in La Verrière gegeven, waarna de renners verspreid over acht etappes naar Nice rijden.

Het wordt vooral uitkijken naar een onderonsje tussen Tour-sensaties Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Parijs-Nice vind je hieronder.

Voorbereiding

Beide heren zijn uitstekend aan het nieuwe wielerseizoen begonnen.

Zo haalde Jonas Vingegaard een perfect rapport in O Gran Camiño. De Deen won de 2e, 3e en 4e etappe in Spanje. De eerste rit werd vroegtijdig stopgezet door hevige sneeuwval.

Vingegaard pakte daarmee uiteraard ook de eindoverwinning en zette de nummer 2, Jesus Herrada, op 2’31”.

Pogacar koos voor de Ruta del Sol, de meerdaagse wielerwedstrijd die jaarlijks plaatsvindt in Andalusië.

De Sloveen won de 1e, 2e en 4e etappe en won daarmee het eind- en puntenklassement.

Rit 3 en rit 5 waren respectievelijk voor Tim Wellens (UAE) en Omar Fraile (INEOS). Net geen 5 op 5 dus voor de ploeg van Pogacar.

Een droomstart voor zowel Vingegaard als Pogacar dus, maar wie is momenteel dan de sterkste?

Pogacar of Vingegaard?

Pogacar kreeg te maken met een sterker deelnemersveld dan Vingegaard, maar die reed dan weer een foutloze ronde met 3 op 3 zeges (Etappe 1 werd niet afgewerkt).

Op individueel vlak zijn ze dus sowieso aan elkaar gewaagd, daar bestaat geen twijfel over. Dus dan wordt het uitkijken naar de ploegen rond hen.

Het UAE Team Emirates lijkt op papier toch net iets minder sterk te zijn, al moeten we dat meteen nuanceren met het feit dat ze in de Ruta del Sol wel 4 van de 5 etappes achter hun naam schreven.

Met Adam Yates pakten ze ook de derde plek in de UAE tour 2023.

Ondertussen behaalde Jumbo-Visma tegen de verwachtingen in alweer twee belangrijke overwinningen in het openingsweekend van de voorjaarsklassiekers.

Zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne werden gedomineerd met maar liefst 4 (!) podiumplaatsen.

Dylan Van Baarle en Tiesj Benoot wonnen door onder meer uitstekend teamwork van respectievelijk Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck. Toevallig ook twee mannen die Vingegaard aan de overwinning moeten helpen in Parijs-Nice.

Pogacar mag dan wel de ‘betere’ coureur zijn met vooral ook een sterke sprint in de benen, de eventuele waaieretappes en de ploegentijdrit spelen duidelijk in het voordeel van Jumbo-Visma en die zouden wel eens de doorslag kunnen geven.

Op basis van de dominantie van het afgelopen jaar van de Nederlandse ploeg en vooral hun kracht om telkens voor iedere koers met het juiste plan naar voren te komen, kiezen we voor Jonas Vingegaard als eindoverwinnaar van Parijs-Nice

Vingegaard wint het eindklassement (notering van 2.25)

 

 

Must See

More in Wielrennen