Verbind je met ons

HomeWielrennen

Kan van der Poel zijn favorietenrol waarmaken in de Strade Bianche?

Zaterdag staat de Strade Bianche op het programma. Een koers die in geen tijd uitgroeide tot een ware publieksfavoriet.

De Toscaanse grindwegen zorgen niet alleen voor een prachtig decor, maar het is ook een parcours waarop heel veel mogelijk is.

Bij afwezigheid van Tadej Pogačar en Wout van Aert is Mathieu van der Poel de grote favoriet.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Strade Bianche vind je hieronder.

MVDP

Wout van Aert zullen we zaterdag niet te zien krijgen in Toscane. De voormalige winnaar van de Strade Bianche moet forfait geven nadat een kortstondige ziekte zijn planning overhoop haalde.

Ook die andere voormalige winnaar, Tadej Pogačar, zal er niet bij zijn. De Sloveen wil zich volledig focussen op Parijs-Nice, dat een dag later van start gaat.

De (grind)weg naar de overwinning ligt daardoor open voor Mathieu van der Poel. De Strade Bianche is namelijk een koers die op het lijf van de Nederlander geschreven is.

Hij stond nog maar twee keer aan de start, maar daarvan won hij wel al één keer.

Dat was in 2021, toen hij in een titanenstrijd tussen hem, Julian Alaphilippe en Egan Bernal op een impressionante manier aan het langste eind trok.

Na de tegenvallende seizoenstart rekenen ze bovendien bij Alpecin-Deceuninck echt wel op een overwinning van hun Nederlandse goudhaantje.

Christoph Roodhooft stuurt onder meer gravelkampioen Gianni Vermeersch mee om van der Poel te ondersteunen.

Het wordt meteen ook zijn eerste wegrit van dit jaar, maar van der Poel is echt wel in topvorm.

Zo pakte hij begin deze maand nog de regenboogtrui op het WK veldrijden in Hoogerheide door van Aert te kloppen in een razend spannende tweestrijd.

Van der Poel is de gedoodverfde favoriet en wij denken dan ook dat hij die favorietenrol zal waar maken.

Van der Poel wint (notering van 2.50)

 

De outsiders

Wat als topfavoriet van der Poel te maken krijgt met pech of een valpartij? Of wat als de Nederlander toch niet de benen heeft die iedereen verwacht.

Dan wordt het vooral uitkijken naar renners als Tom Pidcock, Julian Alaphilippe en Tiesj Benoot.

Alaphilippe won al een keertje in 2019, maar de laatste jaren lijkt de tweevoudige wereldkampioen toch vooral naar de achtergrond te zijn verdwenen.

Vooral ook het feit dat ook Soudal-Quick Step niet de beste ploeg voor de voorjaarklassiekers heeft, speelt niet in het voordeel van de Fransman.

Benoot liet afgelopen zondag nog eens zien wat hij waard is. De Gentenaar reedt naar een heel erg mooie overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Daarmee pakt Jumbo-Visma zowaar twee op twee in het openingsweekend en bevestigen ze nog maar eens dat ze in elke wedstrijd met een tactisch meesterplan kunnen opduiken.

Met het uitvallen van van Aert zal Benoot ongetwijfeld als kopman worden uitgespeeld. Hij wordt gesteund door onder meer Attila Valter en de ervaren Jan Tratnik.

Benoot won in 2018 een loodzware moddereditie van de Strade Bianche en zal maar wat graag een tweede overwinning achter zijn naam schrijven.

De renner van Jumbo-Visma is er zeker eentje om in de gaten te houden.

Benoot wint (notering van 21.00)

 

De grootste uitdager

De grootste dreiging voor van der Poel zal volgens ons toch van Pidcock komen.

De coureur van INEOS Grenadiers kan net als MVDP op tonnen ervaring in het veld rekenen. Iets wat op deze grindwegen een enorm groot voordeel kan spelen.

Bovendien is de Brit ook nog eens Olympisch kampioen cross-country.

Pidcock is nog steeds maar 23 jaar, maar toch kan hij al uitpakken met een indrukwekkend palmares.

Naast zijn wereldtitel en vele zeges in het veldrijden won hij ook onder meer de Brabantse Pijl, een etappe in de Tour de France en het puntenklassement in Ronde van Groot-Brittannië.

De flamboyante Pidcock is een potentiële wereldtopper en maakt in deze Strade Bianche zeker en vast kans op de eerste plaats.

Pidcock wint (notering van 6.00)

 

Must See

More in Wielrennen