Verbind je met ons

HomeWielrennen

Lost Arnaud De Lie meteen alle verwachtingen in?

Wielerliefhebbers hebben er maanden naar uitgekeken, maar dit weekend gaat de koers officieel opnieuw van start!

Dat doen we traditioneel met de Omloop Het Nieuwsblad gevolgd door Kuurne-Brussel-Kuurne.

Wij nemen alvast de semiklassieker van zondag onder de loep en gaan op zoek naar de opvolger van Fabio Jakobsen!

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Kuurne-Brussel-Kuurne vind je hieronder.

Een moeilijk begin voor Quick-Step?

Kuurne-Brussel-Kuurne lijkt de laatste jaren een kolfje naar de hand van Patrick Lefevere. Soudal Quick-Step behaalde namelijk maar liefst drie overwinningen in de vier meest recente edities.

In 2019 won Bob Jungels. In 2020 was de eer weggelegd voor Kasper Asgreen en vorig jaar sprintte Fabio Jakobsen naar de overwinning.

Dit jaar lijkt Quick-Step alvast met heel wat minder zekerheid dan de voorbije jaren aan de start te staan.

Schaduwfavoriet Kasper Asgreen heeft vrijdag forfait gegeven voor het openingsweekend wegens ziekte.

Met Davide Bellerini en Yves Lampaert hebben ze wel nog enkele goede renners achter de hand, maar of zij echt potentiële winnaars kunnen zijn… wij denken van niet.

Quick-Step moet met het uitvallen van Asgreen eigenlijk de kaart-Jakobsen trekken, maar de Nederlandse spurtbom stelde vorig jaar ietwat teleur en heeft zijn beste vorm nog niet teruggevonden.

Voor de snelste mannen in peloton kijken we eerder naar ploegen zoals Lotto-Dstny en Alpecin-Deceuninck.

Massasprint

Arnaud De Lie (Lotto Dstny) en Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) zijn uiteraard de mannen om in de gaten te houden als we zondagnamiddag gaan sprinten.

Dat die laatste een machtige sprint uit zijn pedalen kan toveren, dat weten we al langer. Vooral zijn overwinningen in de Tour de France waren er twee om in te kaderen.

Alpecin-Deceuninck zal volledig in dienst rijden van Philipsen dat is zeker, maar ze moeten hem natuurlijk wel nog tot aan de finish krijgen.

De Vlam van Ham gaf zelf wel al aan dat hij nog niet te veel wil verwachten van het openingsweekend, mede omdat hij nog ritme mist.

Wij kiezen daarom uiteindelijk toch voor het fenomeen De Lie, waar dit seizoen énorm veel van verwacht wordt.

De grote vraag die dan gesteld wordt is uiteraard: zal hij het kunnen waarmaken?

De Lie heeft die vraag zelf al deels beantwoord door in 2023 al drie keer te winnen. De Clàssica Comunitat Valenciana en twee ritten in de Ster van Bessèges inclusief het puntenklassement.

In de Clásica de Almería was hij ook goed voor een tweede plaats.

Het mag duidelijk zijn dat de nog steeds maar 20-jarige Belg heel goed bezig is en echt wel zijn zinnen gezet heeft op De Omloop én Kuurne-Brussel-Kuurne.

De Lie wint (notering van 6.00)

 

Must See

More in Wielrennen