Verbind je met ons

HomeVoetbal

Zet Duitsland de Jonge Duivels een Ha(c)k?

Germany - Belgium - U21.

Door onnodig puntenverlies tegen Wales (1-0) en Bosnië-Herzegovina (0-0) staan de Jonge Duivels van Johan Walem met de rug tegen de muur. België heeft met een wedstrijd minder gespeeld twee punten achterstand op koploper Duitsland en moet winnen in het Schwarzwald Stadion van SC Freiburg om de vervelende play-offs te vermijden.

Krijgen we het swingende België te zien dat met de input van de absolute sterkhouder Orel Mangala Moldavië overdonderde (4-1)? Of zal bondscoach Walem opnieuw tot het besef komen dat het zijn team aan een echte doelpuntenmaker en creatieveling ontbreekt? Vooral het aanvallende compartiment blijft in gebreke. Samen scoorden aanvallers Trésor Ndayishimiye, Lois Openda, Francis Amuzu, Dante Vanzeir en Jérémy Doku dit seizoen bij hun club welgeteld… twee doelpunten.

De U21 van Duitsland zwemmen daarentegen in de offensieve weelde. De voorbije maanden is gebleken dat Janni-Luca Serra (Holstein Kiel), Robin Hack (FC Nürnberg), aanvoerder Johannes Eggestein (Werder Bremen) en Mërgim Berisha (Altach) gemakkelijk een doelpunten kunnen maken. Vanheusden en Faes zullen vooral hun handen vol hebben Hack, die in september slechts een half uur nodig had om een hattrick te maken tegen Wales.

Must See

More in Voetbal